Zorg

Deel van fysiotherapeuten wil stoppen. Adminstratie kost teveel tijd

Fysiotherapeuten in ons land zien de toekomst somber in. Een derde van hen denkt er zelfs over om te stoppen met zijn of haar praktijk. Dit blijkt uit onderzoek onder bijna vijfduizend fysiotherapeuten in opdracht van beroepsorganisatie KNGF.

fysiotherapeut

Administratie

Volgens voorzitter Eke Zijlstra van KNGF komt dit enerzijds door de zorg bij fysiotherapeuten over de tijd die zij kwijt zijn aan administratie voor zorgverzekeraars. “Verschillende verzekeraars hebben verschillende systemen en eisen.”

Geen aanvullende zorgverzekering

Anderzijds lopen fysiotherapeuten er tegenaan dat patiënten een aanvullende zorgverzekering niet kunnen betalen en zich niet laten behandelen. “De druppel die de emmer doet overlopen is dat de tarieven al zes jaar niet zijn verhoogd.”

Failliet

Twee derde van de ondervraagden verwacht dat er in 2014 fysiotherapeuten failliet gaan. Dit jaar waren er nauwelijks faillissementen. “Fysiotherapeuten willen zo lang mogelijk doorgaan met hun werk, maar op een gegeven moment is de rek eruit”, zegt Zijlstra.Wat de KNGF betreft moeten er drie dingen gebeuren om het tij te keren: meer fysiotherapie in het basispakket, minder administratie voor de therapeuten én de tarieven moeten omhoog. (ANP)
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht