Zorg

Omdat andere mensen je dan minder mooi vinden – Column Mariëlle de Vries

Deze week was er in Een Vandaag een reportage over Paul Rosenmöller. Hij strijdt ervoor dat kinderen op kinderdagverblijven meer water drinken en minder suikerhoudende drankjes. Een nobel streven en een goed plan.

Marielle de Vries

De verslaggever vroeg vervolgens aan een klein blond meisje en een klein blond jongetje, van een jaar of vier, of ze het erg zouden vinden om dik te zijn. Het jongetje antwoordde schuchter. ‘Ik denk het wel’. Het meisje zei: ‘Ik ook’. De verslaggever vroeg waarom. Het meisje antwoordde: ‘Omdat andere mensen je dan minder mooi vinden’.

Minder mooi

Dat antwoord deed pijn. Dit meisje is, met haar vier jaar oud, zich er nu al van bewust dat anderen je minder mooi vinden als je overgewicht hebt. Het heeft niks te maken met dat gezond eten, goed voor je lijf is. Nee het gaat erom dat anderen je dan niet mooi vinden. En die zullen je dat dan vertellen ook.

Ik heb de afgelopen maanden geworsteld met op welke manier ik af wilde vallen. Ik was eigenlijk ‘afvalmoe’. Het duiveltje in mijn hoofd speelde weer op. ‘Waarom gooi je de handdoek niet in de ring, Mariëlle. Het gaat je toch niet lukken’. Maar ik weiger dat. Ik wil voor eind mei tien kilo lichter zijn. Niet omdat mensen mij anders minder mooi vinden, maar omdat het beter is voor mijn gezondheid.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht