Zorg

Rode Kruis werkt aan EHBO-informatiekaart

Het Nederlandse Rode Kruis wil alle Nederlanders uitrusten met een persoonlijke EHBO-kaart waarop specifieke gezondheidsinformatie voor hulpverleners staat.

gijs de vries, rode kruis

Gijs de Vries, directeur van het Nederlandse Rode Kruis Bron: ANP/ Martijn Beekman

Op die manier moeten mensen in nood beter en sneller kunnen worden geholpen. Dat zegt Gijs de Vries, de nieuwe directeur van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

EHBO-kaart met persoonlijke informatie

Op de kaart moeten zaken komen te staan als een reanimatieverklaring, of iemand diabetes heeft en of iemand een donorcodicil heeft. Het wordt een informatiekaart, die overigens ook een QR-code kan zijn, een digitale streepjescode met informatie.

De Vries ziet dit initiatief als een logisch vervolg op de populariteit van de EHBO-app die het Rode Kruis eerder introduceerde. Ruim 1,3 miljoen mensen hebben deze app inmiddels gedownload, waarmee ze snel informatie krijgen over wat ze moeten doen bij eerste hulp bij ongelukken.

Bron: ANP

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht