Zorg

Ik ben doodsbenauwd dat ik het niet red – Column Mariëlle de Vries

Ik heb mezelf een doel gesteld. Eind mei, wanneer ik naar een van mijn favoriete festivals ga, wil ik tien kilo minder wegen. En om mezelf een beetje onder druk te zetten, heb ik het meteen maar op Facebook gepost. Ik ben er inmiddels achter dat als ik mezelf geen doel stel… ik echt niet ga afvallen.

marielle nw
Dat leverde me een persoonlijk berichtje op van een goede vriendin. Zij probeert ook heel hard kilo’s kwijt te raken. En we steunen elkaar. Ze vertelde me dat ze het zo goed vond dat bij mij de knop en hoe ik van de bank afgekomen was. Sinds enkele weken loop ik namelijk minimaal twee keer naar kantoor en weer terug. Dat is anderhalf uur bewegen op een dag.

Mijn luie zelf

Mijn antwoord was even voor de hand liggend als confronterend. Ik begon een beetje genoeg te krijgen van mijn luie zelf. Ze herkende het probleem. ‘Ik wil mezelf ook een doel stellen, maar ik durf niet zo goed’, zei ze. Op mijn vraag waarom niet, antwoordde ze: ‘Ik ben bang dat ik mijn doel niet haal. En dan baal ik van mezelf.’

Doodsbenauwd

Daarmee legde ze ook de vinger bij mij op de zere plek. Ik ben doodsbenauwd dat ik het niet red. Die tien kilo eraf, een dag voor vertrek naar het festival. Het duiveltje in mijn hoofd komt regelmatig naar boven om me te vertellen dat het me toch niet gaat lukken. ‘Een halve kilo in de week is veel, Marielle!’ Voorlopig hou ik stug vol. Geen vlees meer, zo weinig mogelijk bewerkt voedsel en heel veel groenten en fruit. En dat duiveltje… krijgt ongelijk!

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht