Zorg

Ik heb geen zin meer in obsessies – Column Mariëlle de Vries

‘Lastig he, altijd maar om je eten denken’, kreeg ik deze week te horen toen ik een beker melk naar binnen werkte. ‘Ben je nou nog steeds bezig met diëten?’ Mijn antwoord verbaasde haar. ‘Nee, ik heb geen zin meer in obsessies.’

marielle nw

Ze keek me verwonderd aan. ‘Jij was toch altijd met eten bezig? En nu dan?’ Ik haalde mijn schouders op. ‘Gewoon eten wat ik lekker vind en zo weinig mogelijk bewerkte producten.’ Op de eerste vrijdag in januari had ik besloten om me meer te verdiepen in wat er in het eten zit, dat ik koop. Ik sloeg het boek van Amber Albarda, Eet jezelf mooi, slank en gelukkig erop na, en besloot haar ideeën door te voeren in mijn eigen eetpatroon. En ik moet zeggen dat het me bevalt. Mooi was ik al, slank nog lang niet, maar ik voel me steeds gelukkiger.

Brood heb ik grotendeels uit mijn voedingspatroon geschrapt, evenals geraffineerde suiker en E-nummers. Ik ontbijt ’s ochtends met havermoutpap met ahornsiroop en wat fruit. Als tussendoortjes neem ik fruit en pompoenpitten, of een handje ongebrande noten, ongezwavelde rozijnen of bijvoorbeeld wat olijven. De lunch bestaat meestal uit speltpasta of zilvervliesrijst met gewokte groenten en kruiden, die ik de avond ervoor heb klaar gemaakt. En ’s avonds maak ik een heerlijk maal met verse groenten, speltpasta, zilvervliesrijst of soms wat aardappels.

Rigoureus

Wanneer ik aan mijn omgeving vertel dat ik mijn voeding rigoureus heb omgegooid, kijken ze me soms vol ongeloof aan en vragen of het vol te houden is. En ik verbaas me er zelf ook over. Morgen ga ik de vierde week van mijn nieuwe leven in. Ik barst van de energie. Iedere ochtend spring ik om half zeven uit mijn bed en heb ik zin in een nieuwe dag. Veertig minuten snoozen is er niet meer bij. Ik maak pap, verzamel alle tussendoortjes die ik mee wil naar kantoor en verder hoef ik niet over mijn eten na te denken. Ik ben al drie kilo kwijt. Het duiveltje steekt af en toe nog zijn kop om de hoek van de deur… Maar mij krijgt hij niet meer te pakken.

 

 

Lees het volgende artikel:
Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht