Zorg

Ziekenhuizen doen het goed. Zorg is verbeterd.

De zorg in de ziekenhuizen is in 2012 verbeterd in vergelijking met een jaar eerder.

ziekenhuisbed, ziekenhuis, ziekenhuizen, zorg
Alles wijst daarop, meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maandag, 27 januari. ‘Bij operaties en in de oncologie is de grootste winst behaald op het gebied van terugdringen van vermijdbare sterfte’, staat in de rapportage Het Resultaat Telt Ziekenhuizen 2012 van de inspectie.

Samenwerking leid tot minder sterfte

In vijf jaar tijd halveerde het aantal gevallen. In de meeste ziekenhuizen wordt veel meer overlegd door diverse interne partijen, bijvoorbeeld over de behandeling van kanker. Ook werken verschillende zorgverleners meer samen bij geboorten. Door dat laatste is de kans op overlijden of schade voor de baby of de moeder rond de geboorte aantoonbaar kleiner.

Transparante zorg in Nederland

Het percentage patiënten dat met een herseninfarct binnen een uur na binnenkomst in een ziekenhuis een infuus met de juiste medicijnen kreeg, steeg verder, meldt de IGZ.
Complimenten van de inspectie voor de ziekenhuizen zijn er voor de transparante manier waarop gegevens over de zorg worden gecommuniceerd.
In vergelijking met het buitenland zijn hier veel gegevens openbaar, waardoor patiënten de verschillende zorgaanbieders eenvoudig met elkaar kunnen vergelijken. “Er wordt in ons land veel geïnvesteerd in veiligheid en kwaliteit van de zorg en ook steeds meer in transparantie”, zo staat in het rapport.
Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3340 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht