Zorg

Hartcentrum Friesland van MCL scoort goed op bypassoperatie en aortaklepchirurgie

De Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT) heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin de sterftecijfers van alle Nederlandse hartcentra zijn opgenomen. Het Hartcentrum Friesland, onderdeel van het Medisch Centrum Leeuwarden scoort daarin prima resultaten.

MCL

Thoraxchirurg Lilian Jekel: ‘We werken met alle disciplines in het hartcentrum aan een optimaal resultaat. In het hartcentrum hebben we te maken met ernstig zieke patiënten dus er is altijd een risico van overlijden. Het sterftecijfer geeft tot op zekere hoogte een basis om de kwaliteit van de zorg te meten. We vinden transparantie van ons werk heel belangrijk en we zijn dan ook blij met het rapport van de NVT.

MCL scoort goed op drie punten

Het MCL scoort goed op de drie onderzochte ingrepen: de bypassoperatie, chirurgie van de aortaklep en de ingrepen waarin beide behandelingen worden gecombineerd. In het rapport van de NVT zien we dat het MCL over de hele linie keurig gemiddeld scoort. Overigens geldt dat, gelukkig, voor de meeste hartcentra in Nederland.’

Hartcentrum Friesland

Het Hartcentrum Friesland is van start gegaan in januari 2004. In zijn tienjarig bestaan is het Hartcentrum uitgegroeid tot één van de toonaangevende hartcentra van Nederland met een breed behandelaanbod. Per jaar worden tussen de 750-800 patiënten in het Hartcentrum behandeld.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht