Zorg

Leerpuntje: Stoppen met het verzinnen van smoezen – Column Mariëlle de Vries

Mijn gewicht stagneerde deze week. Er ging geen grammetje af. Schommelde af en toe een grammetje omhoog om vervolgens weer op 108.5 kilo te blijven steken, tijdens het ‘officiële weegmoment’. Niks eraf… maar gelukkig ook niks erbij.

marielle nw

Ik weet precies waar het ‘fout’ is gegaan. Ik heb de afgelopen week te weinig aandacht gehad voor mijn voeding. Niet dat ik ongezond heb gegeten. Behalve dan dat grote patatje oorlog van gisteravond en twee kaassoufflés. Daar had ik dan wel weer een portie witlofsalade  bij besteld.

Middelvinger

Nog minder aandacht had ik echter voor beweging. En dat had slechts een oorzaak. Mijn middelvinger. Niet dat ik de kont tegen de krib gooide of dat ik even lak aan alles had. Ik had het gepresteerd om mijn middelvinger flink te verwonden. En dat was allemaal de schuld van mijn nieuwe eetgewoonte. Een paar weken geleden had ik mijzelf een paar gloednieuwe messen cadeau gedaan. Omdat dat zo fijn groente snijden is. Dat was natuurlijk vragen om ongelukken.

Mes

Ik had me voorgenomen om een heerlijke verse maaltijd te maken. Hakte met plezier de lenteuitjes fijn en dacht: ‘Pas op, Marielle, dat mes is…’. Het was al te laat. Een stuk nagel en vlees bungelde nog aan een klein stukje vel aan mijn vinger. Nog geen half uur later zat ik in de wachtkamer van de Huisartsenpost met een vinger die niet wilde stoppen met bloeden.

Blootgelegde zenuwen

De daaropvolgende dagen durfde ik nauwelijks een mes aan te raken. Ik leefde op voorverpakte salades en volkoren crackers. Mijn vinger stevig ingepakt in een verbandje met een spalk eromheen. De snerpende kou teisterden de blootgelegde zenuwen van mijn vinger. Dus pakte ik liever de bus naar kantoor in plaats van te gaan lopen.

Leerpuntje

En daar heb ik nu spijt van. Inmiddels werkt mijn vinger weer naar behoren. De wond heelt mooi en de nagel groeit op den duur wel weer aan. Pijn heb ik niet meer en dus ook geen smoes om volgende week niet met de benenwagen naar kantoor te gaan. Het is duidelijk dat dat nog een leerpuntje is:  Stoppen met het verzinnen van smoezen.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht