Zorg

Antonius ziekenhuis lanceert ICE-app voor koude winter

Het Antonius Ziekenhuis  in Sneek heeft de ICE-app gelanceerd om de veiligheid in de winter te vergroten. Deze app is ontwikkeld om mensen bij te staan in geval van nood, of bij een calamiteit,  tijdens winterse buitenactiviteiten.

app, mobiel, gms, digitaal, jongeren, tieners, jongere, school, cyberpesten, pesten, telefoon, mobiele telefoon, whatsapp, app, spel, spelletje, verkeer

Bron: ANP XTRA/ Roos Koole

Ondersteuning bestaat uit telefonisch advies  of het inroepen van hulp ter plekke. Dit is een logisch vervolg op eerdere belangrijke innovaties zoals de ambulanceboot en de geomedic, de watersportapp waarbij de veiligheid op het Friese water wordt vergroot.

 Winter

De winter is nog niet ingevallen, maar het Antonius Ziekenhuis is er wel klaar voor. Met de onlangs ontwikkelde ICE-app kan er eenvoudig en snel advies of ondersteuning worden geboden aan mensen, die in de koude periode buiten vertoeven en die wat overkomt. Hier valt te denken aan schaatsers, fietsers en wandelaars met kneuzingen, botbreuken of onderkoeling.

 App

In geval van een ongeluk kan er, met een druk op  de knop, snel contact gezocht worden met een zorgaanbieder die op dat moment gewenst is. Hulp kan geleverd worden bij zowel levensbedreigende en acute zorg, als raad bij een niet levensbedreigende hulpvraag. Met de ICE-app vindt verbinding plaats met dokterswacht, 112 of de spoedeisende hulp van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Er wordt vervolgens gericht advies gegeven aan de persoon in nood en zo nodig  wordt een ambulance gestuurd. Dat kan een gewone ambulance zijn, maar voor  moeilijk bereikbare plekken op het ijs kan ook de ambulance sneeuw- of ijsscooter worden ingezet.

 Locatie traceren

Een groot voordeel van de ICE-app is, dat de persoon in nood gelijk weet waar hij zich bevindt. Op de smartphone is de locatie af te lezen en die kan onmiddellijk doorgegeven worden aan de juiste hulpinstantie. Dit voorkomt in een acuut geval onnodig zoeken en tijdverlies.

De app is te downloaden via de naam Antonius Zorggroep en met name werkzaam in de provincie Friesland.

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht