Well-being

‘Minder ziekteverzuim eerste week Olympische Spelen’

ArboNed heeft in de eerste week van de Olympische Winterspelen „opvallend” minder ziekteverzuim geregistreerd. De afgelopen week meldde 1,10 procent van de meer dan 1 miljoen werknemers zich ziek.

Pizza eten bij televisie.

„In vergelijking met de week daarvoor (1,24 procent) en met dezelfde week in 2013 (1,36 procent) is dat een opvallend verschil”, aldus Corné Roelen, bedrijfsarts en epidemioloog bij ArboNed.

Oorzaak

Volgens hem wordt de daling mogelijk mede veroorzaakt doordat mensen die geen schoolgaande kinderen hebben in de aanloop naar de voorjaarsvakantie al vrij hebben genomen. „En wellicht worden de wedstrijden op het werk gevolgd. In ieder geval gaat het record aan Nederlandse medailles op de Olympische Spelen niet gepaard met meer verzuim”, stelt Roelen vast.

De arbodienstverlener baseert zich op onderzoek onder ruim 1 miljoen werknemers en 80.000 aangesloten werkgevers.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht