Zorg

Verpleeghuis Parkhove Leeuwarden gesloopt. Palet toont nieuwe plannen

 Het huidige verpleeghuis Parkhove  in Leeuwarden wordt nog voor de zomer gesloopt en zal plaats maken voor kleinschalige woonvormen.

Sfeerbeeld Parkhoven

De kleinschalige woonvormen zullen plek bieden voor 53 mensen met dementie of lichamelijke gebreken die verpleging nodig hebben.

 Zorggedeelte

Bij de nieuwe verpleeghuisplaatsen is zowel de woon- als de verpleegfunctie van belang. Ook zal het zorggedeelte onderdak bieden aan ruimtes voor behandeling, een wijkhuisspitaal en een dagcentrum.

Zelfstandig wonen

Naast het zorggedeelte zullen er 60 zorgwoningen worden gebouwd op het terrein, waar mensen zelfstandig kunnen wonen en zo nodig zorg ontvangen.

Verbinding

Bij de nieuwbouw wordt er gezorgd voor betere ontsluiten en verbinding met de wijk. Zo wordt het terrein toegangelijk voor de wijk om te wandelen en een doorgangsroute voor de fiets.

LEEUWARDEN - Parkhove zal worden afgebroken. Foto LC/Siep van Lingen

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht