Zorg

Bekijk je ontlasting. Stichting maakt site Lovepoep.nl

De Maag Lever Darm Stichting hoopt met zijn website lovepoep.nl de aandacht te krijgen van volwassenen. ,,Het zou geweldig zijn als iedereen na het toiletbezoek toch nog eens een goede blik achterom werpt om te zien hoe de ontlasting er bij ligt,” vertelt woordvoerder Veronique de Bos.

poep, ontlasting

Foto: Lovepoep.nl

Rood in ontlasting

,,Je kunt namelijk heel veel zien aan de kleur van je poep. Een rode ontlasting kan zeggen dat je bietjes hebt gegeten, maar ook dat er bloed bij zit. Dus als je het niet vertrouwt, dan raden wij iedereen aan om direct naar de huisarts te gaan.”

Zwarte poep

Ook zwarte poep is een indicatie dat er iets mis is. ,,Dan zit er wellicht oud bloed bij je ontlasting. Wederom een reden om doktersadvies in te winnen.”

Poep bekijken

Lang niet alle Nederlanders kijken goed naar hun poep, zegt De Bos. Dat komt mede doordat de toiletpotten de afgelopen 10 jaar veranderd zijn van vlakspoelers (met plateau) naar diepspoelers (waarbij alles direct in het water plonst). De Bos: ,,Het is wel belangrijk om het goed in de gaten te houden. Want hoe eerder je een darmkwaal ontdekt, des te groter is de kans op genezing.”

www.lovepoep.nl

https://www.youtube.com/watch?v=RvbMu9Qowzo

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht