Zorg

Geplande keizersnede zo natuurlijk mogelijk in het Wilhemina Ziekenhuis Assen

Een geplande keizersnede kan voortaan zo natuurlijk mogelijk in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Het WZA is het eerste Drentse ziekenhuis waar zo’n gentle sectio mogelijk is.

 Natuurlijke keizersnede keizersnee, bevalling, baby

Het kind hoeft nu na de geboorte niet gescheiden te worden van de moeder. Ook ouders worden niet meer weggestopt achter het operatiedoek: als ze willen zien ze de baby geboren worden.

Moeder-kindhechting

Na een bevalling willen moeders hun kindje direct bij zich houden. Dat is niet alleen fijn, maar ook belangrijk voor de moeder-kindhechting en het op gang komen van de borstvoeding.

Samenwerking

Tot voorkort was dit lastig. De afdeling Verloskunde van het WZA heeft daarom, in goede samenwerking met de OK, de anethesioloden en de kinderartsen besloten om geplande keizersneden op zo natuurlijk mogelijke wijze te laten verlopen.

Begeleiding

De verpleegkundige die bij de keizersnede aanwezig is, blijft het gehele proces bij moeder en kind en begeleidt hen van de verkoeverkamer naar de verpleegafdeling. Het WZA heeft inmiddels en aantal keren ervaring opgedaan met de gentle sectio. Annemarieke Koops: ‘Prachtig om te doen en de betrokken ouders zijn erg enthousiast!’

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht