Zorg

Hoge sterftekans na ic-opname na vergiftiging

Een op de tien patiënten die na een vergiftiging wordt opgenomen op de afdeling intensive care van een ziekenhuis, overlijdt binnen 2 jaar. Het gaat geregeld om mensen die een overdosis harddrugs hebben genomen of een zelfmoordpoging ondernamen met medicijnen of drugs. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht en het AMC in Amsterdam.

palliatieve sedatie, infuus, ziekenhuis, ziekenbed

Corné sparidaens

 9000 volwassenen met vergiftiging

Tussen 2008 en 2011 werden ruim 9000 volwassenen opgenomen op de ic in Nederland met een vergiftiging. „Dit is slechts een heel klein deel van het totaal aantal mensen dat een vergiftiging oploopt. De grootste groep zoekt geen medische hulp of kan toe met de huisarts. Alleen mensen die echt een heel zware vergiftiging oplopen, worden opgenomen op de ic”, zegt ic-onderzoeker Dylan de Lange van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC).

 

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht