Zorg

Leermoment: Je zou haast denken dat het iets met elkaar te maken heeft – Column Marielle de Vries

Het was de laatste weken wat kwakkelen met mijn gezondheid. Behalve een stevig virus had ik ook nog last van een allergische reactie, die me vreselijk moe maakte. Op zulke momenten blijkt maar weer hoe lastig het is om dan goed voor jezelf te zorgen.

marielle nw

De klad kwam in mijn eetpatroon en ook het gezonde eten werd op een laag pitje gezet. Het enige wat wel goed bleef gaan, was geen brood eten. Wij Nederlanders zijn natuurlijk een kei in brood eten. Het hoort bij ons. Als ik mensen vertel dat ik geen brood meer eet, kijken ze me verbaasd aan. Maar wat eet je dan. Nou een restje eten van de vorige avond of een paar crackers met beleg. En ’s ochtends havermout.

Brood

Foto: Dagblad van het Noorden

Voedingspatroon

Vroeger had ik regelmatig buikpijn na het eten van brood. Bijna standaard. Nu ik het uit mijn voedingspatroon geschrapt heb, heb ik geen buikpijn meer. Je zou haast denken dat het iets met elkaar te maken heeft.

Neerwaartse spiraal

Doordat mijn gezonde eten even in een neerwaartse spiraal kwam, merkte ik ook meteen hoe goed mijn nieuwe eetpatroon voor me werkt. Mijn darmen werden weer wat luier en ik kreeg weer wat meer last van fysieke ongemakken. Hoewel ik dus weer in een van mijn valkuilen was getrapt, slecht zorgen voor mezelf, omdat ik iets minder fit was. Tegelijkertijd was het een heel goed leermoment. De manier van eten waar ik mee bezig ben, werkt voor mij. De draad pak ik weer op en nu nog even ervoor zorgen dat mijn kleine vriezer genoeg voorbereid voedsel bevat voor tijden dat ik minder fit ben.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht