Voeding

Hoe leeft een model? Training plus voedingsschema

Modellen staan er om bekend niet alleen bloeimooi, maar ook heel slank te zijn. Toch moeten ook modellen genoeg eten. Wat eten zij zoal en hoe houden zij hun lichaam in vorm?

Topmodel, model, Doutzenkroes

Jamie McCarthy/Getty Images/AFP

Het voedingspatroon

Ontbijt

Een groot gezond ontbijt is de juiste manier om de dag te starten. Je ontbijt overslaan zorgt er juist voor dat je over de rest van de dag meer honger hebt en minder energie.

Ontbijt kan bestaat uit: havermout, muesli zonder suiker, biologische yoghurt, groente en of fruit, één ei (gekookt ei of roerei). Magere eiwitten en langzame koolhydraten.

Lunch

Op het lunch menu staat: een salade(rauw of licht gestoomd) gegarneerd met kip, kalkoen, tonijn of zalm. Of een groene smoothie met water en bladgroente (spinazie, sla)

Avondeten

Net als hierboven, eet je groente. Bijv. gestoomde spinazie, bloemkool, courgette, broccoli of asperges. Eet het met vis, kip, kalkoen of een ei.

Snacken

Voor tussen ontbijt en lunch of lunch en avondeten door: fruit met trage koolhydraten zoals bijv. bessen, kersen, peren, pruimen, grapefruit, een appel, of een kiwi. Een appel met een lepel pindakaas, hummus met plakjes komkommer of selderij, of een handje met gemixte noten zoals amandelen, pinda’s of cashewnoten (zorg ervoor dat het zout en suiker-vrij)

Drinken

Modellen drinken thee (zonder suiker) en standaard 2 liter water per dag.

 

energie, gezonde voeding, gezond, fruit

Training

Modellen werk is te vergelijken met topsport. Er wordt hard getraind om het lichaam fit en in vorm te houden. Ze doen bijvoorbeeld aan boksen, touwtje springen, vechtsport, zumba, hardlopen, pilates en yoga. Gezond eten, hard trainen en voldoende slapen is het geheim.

Let wel op dat je jezelf niet hoeft te vergelijken met deze dames, zij worden betaald om er zo uit te zien en moeten hier dus voor trainen, het is hun werk.

Het zijn vier verschillende video’s waarin telkens een ander lichaamsdeel behandeld wordt.

Voor de armen

Voor de benen

Voor een sterke kern en strakke spieren

Voor de bilspieren

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht