Zorg

Proef met register voor implantaten. Borstimplantaten eerst geregistreerd

Waarschijnlijk eind dit jaar kan het landelijk register voor implantaten als kunstheupen, kunstknieën, pacemakers en borstimplantaten met de eerste gegevens worden gevuld. Tot de zomer wordt daarvoor proefgedraaid met de registratie van borstimplantaten.

borst, borstimplantaten,

Dat heeft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.

 Achterhalen

Het register moet ervoor zorgen dat indien nodig achterhaald kan worden welk implantaat bij welke patiënt is geplaatst. In 2012 bleek dat vrouwen gezondheidsproblemen hadden door lekkende borstimplantaten, waaronder de Franse PIP-implantaten. De vrouwen wisten niet precies welk implantaat ze hadden en bij de klinieken bleek dat ook niet te achterhalen.

Landelijk register

Na overleg met de brancheorganisaties en beroepsverenigingen is nu afgesproken om een landelijk register voor implantaten op te zetten. Niet goed functionerende implantaten kunnen zo snel worden opgespoord.

 

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht