Zorg

Ik heb het ritmegevoel van een nijlpaard – Column Marielle de Vries

De klad zit er een beetje in. Niet alleen in mijn eten. Ook in mijn beweging. Ik heb een goed excuus, maar niet heus. Ik vind dat ik het te druk heb met andere dingen, vooral op mijn boodschappen doen dag, de zaterdag. Ik ben al een paar weken niet op de markt geweest. Daar sla ik altijd gezond eten in voor de hele week. En ik weet nu al dat ik daar morgen ook niet aan toe kom. Door het minder goede eten, heb ik weer minder energie en pak ik ’s ochtends de bus naar kantoor in plaats van de benenwagen of de fiets.

marielle nw

Dat ik toch echt wat aan mijn conditie moet werd woensdagavond pijnlijk duidelijk tijdens de wekelijkse repetitie voor het openluchtspel dat in de zomer wordt opgevoerd in een Drents dorp. De regisseurs hadden wilde plannen voor mijn personage en dat van mijn tegenstander. Nadat we al huppelend waren opgekomen, moesten we een kort dansje uitvoeren. Nu heb ik het ritmegevoel van een nijlpaard, dus dat is so wie so hilarisch om te zien. Vol goede moed begon ik eraan, maar na de tweede ronde van repeteren werd het wel duidelijk. Ik heb conditioneel gezien nog veel werk te verzetten. Na het dansje kwam mijn eerste zin er vrij benepen uit. Geen lucht meer om op mijn dictie te letten.

Duiveltje

Het is wel duidelijk dat ik er nog even hard aan moet trekken om eind juni, begin juli in ieder geval goed voorbereid op het toneel te staan. Naast mijn werk moet goed eten en koken weer op nummer een komen te staan. Terwijl ik hier over nadenk, steekt het duiveltje in mijn hoofd weer de kop op. ‘Gaat je niet lukken, Mariëlle, dit is al de zoveelste poging’. Weet ik, maar aan iedere nieuwe poging, hou ik weer een goede gewoonte over. Dus uiteindelijk kom ik er wel.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht