Zorg

Betere controle apotheker op medicijngebruik

Apothekers gaan beter opletten bij patiënten die meerdere medicijnen gebruiken. Vanaf volgend jaar volgen ze een standaardprocedure om te kijken of die middelen veilig naast elkaar kunnen worden gebruikt.

pillen, apotheek, apotheker

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft daarover afspraken gemaakt met de apothekers en andere partijen die betrokken zijn bij de farmacie. De bewindsvrouw heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. Apothekers moeten vooral zorgverlener zijn en in nauw overleg met onder anderen huisartsen patiënten informeren, begeleiden en ondersteunen bij het beter gebruiken van hun geneesmiddelen.

Verbeteringen

De partijen willen verder onder meer de prijzen van medicijnen inzichtelijker maken en de ict-systemen bij de apotheek verbeteren. Ze vinden dat er daarnaast nog landelijk afspraken moeten worden gemaakt over een betere elektronische uitwisseling van gegevens en over de inhoud van de opleidingen. Schippers zal binnenkort met de sector overleggen over die opleidingen. Met het hele pakket aan maatregelen zal volgens haar „meer samenhangende zorg aan de patiënt kunnen worden geleverd”.

 

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht