Zorg

‘Leuk hè, met je kleinkind op stap’ – Column Mariëlle de Vries

Ik ben bewust kinderloos, maar dol op kinderen van een ander. Het voordeel daarvan is dat je ze niet hoeft op te voeden, maar wel leuke dingen met ze kan doen. Mijn neefjes en nichtjes neem ik graag mee op stap. En ook kinderen van vrienden leen ik met liefde. Soms levert dit door aannames van derde lachwekkende situaties op.

marielle nw

Een paar weken geleden mocht ik met de 9-jarige dochter van een vriendin mee naar de Mummies in het Drents Museum in Assen. Met de trein. Van jongs af aan is ze helemaal gek van Mummies. Het allerliefste wilde ze het meisje van Yde zien. Toen we dit veenlijk bekeken en ze mij honderduit vertelde over hoe dit meisje gevonden was en dat ze geofferd was, kwam er een oudere mevrouw meeluisteren. Nadat mijn jonge metgezel klaar was met haar indrukwekkende verhaal zei de vrouw: ‘Jullie lijken wel op elkaar.’ Het meisje en ik keken elkaar lachend aan. ‘Toch zijn we geen familie’, probeerde ik nog. Die opmerking kwam echter niet aan.

Kleinkind

Toen we even later stonden te wachten voor de lift die ons naar het Kindermuseum zou brengen, kwam er een ouder echtpaar aan. Hij in een rolstoel, zij duwde hem. Onderweg naar boven keek ze me aan en zei: ‘Leuk hè, met je kleinkind op stap.’ Ik gaf  het meisje een vette knipoog en we hielden wijselijk onze mond. Na het museumbezoek van dik twee uur, was het tijd voor een ijsje.

Gezellige dingen

Terwijl we al smikkelend over de Brink in Assen liepen, op zoek naar een plekje om te zitten, kwamen we het echtpaar weer tegen. Ze knikten ons vriendelijk toe. Het viel mijn metgezel ook op. ‘Weet je’, zei ze. ‘Eigenlijk ben je ook wel een beetje een oma, want je doet allemaal gezellige dingen met me.’ Ik kon er niks tegenin brengen. Het was een groot compliment uit de mond van een 9-jarige. Als oma gelijk staat aan gezelligheid en genieten, dan wil ik op 42-jarige leeftijd best oma worden genoemd. Want ‘oma’ genoot net zo hard als haar ‘kleinkind’.

Afvalperikelen: Het stagneert, niks afgevallen de afgelopen weken. Maar ook niks aangekomen. Dat dan weer wel. De teller staat nog steeds op vier kilo lichter dan vlak voor kerst 2013.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht