Zorg

Ik wil mijn mobiliteit terug – Column Mariëlle de Vries

Het was half zeven ’s ochtends en ik had besloten om op de fiets naar het werk te gaan. Fluitend liep ik over de galerij naar de gezamenlijke fietsenkelder aan de andere kant van het appartementengebouw. Zin in de eerste werkdag na Pasen.

marielle nw

Stalen ros

Mijn goede humeur verdween als donderslag bij heldere hemel toen ik bij mijn sportbrikje aankwam. Een platte band en een vernield ventiel. Ik vloekte even stevig en liep mopperend naar de bushalte, vijf straten verderop. ‘Waarom blijven anderen toch niet met hun tengels van mijn spullen af’. Het vervelende is dat er regelmatig fietsen verdwijnen uit de gezamenlijke fietsenkelder. Anderhalf jaar geleden verdween mijn drie jaar oude Gazelle sportfiets. Mijn dure, trouwe stalen ros. Gekocht via Fietsplan. Gejat. Zomaar. En natuurlijk net een maandje uit de verzekering. Ik dacht eerst dat ik hem ergens anders had laten staan. Ben de beide fietsenkelders wel tien keer doorgelopen maar hij was echt weg.

Excuus

Van een vriendin kocht ik vervolgens het sportfietsje dat ik nu gebruik. Een met remblokjes. Daarom durf ik die niet te gebruiken met nat weer. Ben vroeger net iets te vaak met mijn racefiets onderuit gegaan omdat de remblokjes slipten. En ik gebruik de remblokjes ook graag als excuus om niet met de fiets naar kantoor te hoeven. Maar binnenkort gaat dat niet meer op. Ik wil mijn mobiliteit terug. Niet langer een half uur doen over een afstand die met de fiets maar de helft van de tijd kost. Gisteren heb ik een nieuw exemplaar uitgezocht. Opnieuw via Fietsplan. Een stoere transporter voor werk en boodschappen. Met terugtraprem.  Zodra de papierwinkel is afgerond kan ik hem ophalen. Ik zie mijzelf in gedachten al rondtoeren door de stad. En een ding weet ik zeker, deze wordt niet geparkeerd in de gezamenlijke fietsenkelder. Deze sjouw ik iedere dag drie trappen op naar mijn privéberging. Vastbesloten om lang te genieten van mijn nieuwe speeltje.

Afvalperikelen: De weegschaal schommelt nog een beetje. De wijzer gaat steeds meer richting -5 kilo. Maar veel belangrijker, ik voel me slanker en het is volgens mensen in mijn omgeving ook te zien. Kreeg deze week heel veel complimentjes over mijn smallere taille.

 

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht