Zorg

Geen brood meer en koolhydraatarm, een goede beslissing – Column van Mariëlle de Vries

Ik ben weer vegetariër af. Ik eet toch af en toe vlees, om de simpele reden dat koolhydraat arm eten dan beter vol te houden is. Want dat is wat ik tegenwoordig doe. Zoveel mogelijk koolhydraat arm eten. Dat betekent bijna geen pasta, geen brood en bijna geen rijst. En lekkere gezonde snacks.

Een lekkere gezonde snack voor bij de televisie of op een feestje.

Een lekkere gezonde snack voor bij de televisie of op een feestje.

En ik moet zeggen: het bevalt me prima. Geen brood meer eten is een heel goede beslissing geweest. Dat doe ik nu een maand of vijf. In het begin was het wel wennen. Want ik blijf natuurlijk een Nederlander en een gewoontedier. Ik heb na de lunch geen energiedip meer. Normaal kakte ik om een uur of half drie in. Had ik een enorme behoefte aan suiker. Dat is over.

Dipweek

Dat ik weet dat het aan onder meer brood ligt, komt omdat ik tijdens een dipweek toch teruggreep naar het brood. Gewoon omdat dat makkelijker was. Nou dat heb ik geweten. Dagenlang was ik niet vooruit te branden. Totdat ik het voedingsmiddel nummer een van de Nederlandse lunch weer schrapte. Sindsdien eet ik als lunch gevarieerder dan anders.

Spaghetti van courgette met verse pesto, trostomaatjes en pijnboompitten.

Spaghetti van courgette met verse pesto, trostomaatjes en pijnboompitten.

Voedselzandloper

Het vergt enige aanpassing. Van huis uit heb ik leren koken van mijn moeder. Nog steeds zijn haar gekookte aardappels de lekkerste van de hele wereld. Bepaalde dingen moet ik opnieuw leren. Hoe bereid ik groenten, zodat ze genoeg vullen. Welke ingrediënten gebruik ik daarvoor. Daarom heb ik een aantal voedselzandloper kookboeken aangeschaft. Naar de voedselzandlopertheorie van Kris Verburgh. Het is even wennen, maar het smaakt. Ik leer iedere week nieuwe dingen. Pasta maken van courgette, verse pesto en chili van peulvruchten die ik nooit lustte. Heerlijk.

Afvalperikelen: De nieuwe fiets doet wonderen. Ik krijg weer veel meer beweging. Fiets met liefde door de regen. Sinds ik hem heb al acht keer natgeregend, maar het deerde niet. Ik merk dat mijn lijf verandert. Woensdag zullen we het resultaat zien bij de diëtiste.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht