Zorg

Ik heb een goede leefstijl gevonden – Column Mariëlle de Vries

Het festivalseizoen is weer begonnen. Dat betekent dat ik de komende maanden regelmatig ergens in de Middeleeuwen vertoef of in een Fantasywereld. En ik heb er zin in. Moet alleen nog even bedenken hoe ik het koolhydraatarm eten dan zo goed mogelijk vol kan houden.

Rogge

Op de festivals is het goed toeven, met fijne muziek, leuke mensen en op de meeste ook heel goed eten. Geen doorsnee feestvoedsel als hamburgers en frieten. Maar een goed stuk vlees van de Cooking Highlander. Ik ben inmiddels gestopt met vleesloos eten, omdat ik en vlees wel weer lekker vind en omdat het het koolhydraatarm eten makkelijker maakt. Over een warme maaltijd hoef ik me dan ook niet druk te maken.

Moeite

Wat ik voor ontbijt en lunch mee moet nemen, bleef voor mij een grote vraag. Totdat ik afgelopen zaterdag op een festival in Groningen een kennis tegenkwam. Ze eet al jaren koolhydraatarm en was blij verrast toen ik haar vertelde dat ik al maanden geen brood meer at, maar wel moeite had om een goede lunch te verzinnen. ‘Weet je dat roggebrood weinig koolhydraten bevat en heel goed in een dergelijk eetpatroon past.’ Nee dat wist ik niet maar inmiddels maakt roggebrood deel uit van mijn vaste eetpatroon.

Sneller gevuld

In een boterham zit ongeveer 16 gram koolhydraten per snee. Daar eet ik al gauw vier plakken van. In roggebrood zit volgens de lijstjes 10 gram koolhydraten per snee. Daar kan ik er bij de lunch maar twee van op omdat het sneller vult. Dus dat scheelt alweer 44 gram koolhydraten op een dag. Roggebrood  gaat dus de komende maanden deel uit maken van mijn bagage.

Afvalperikelen: woensdag op de high-tech weegschaal gestaan bij de diëtiste. Mijn gewicht is hetzelfde gebleven. Ik hield vocht vast. Uit de weging bleek wel dat ik 3,2 kilo vet minder had. Een goed resultaat. Het lijkt erop of ik een voor mij goed werkende leefstijl heb gevonden.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht