Voeding

Recept twee simpele gezonde salades

Een salade kan heerlijk zijn voor de lunch. Weet je soms niet wat je zelf er allemaal doorheen kan doen? Iris Venema laat twee salades zien die zij zelf vaak maakt. Elke maandag komt er een nieuw recept online.

DSC_1053

Alle ingrediënten zijn makkelijk te halen bij de supermarkt, sinds kort zijn ook de moerbeibessen te halen bij de supermarkt.

Maaltijdsalade gerookte kip

DSC_1053

DSC_1039

 

Om een snelle salade te bereiden kun je voor het gemak een zak ijsbergsla kopen. Verder doe ik door deze kipsalade altijd komkommer, tomaat, appel, een halve avocado, gerookte kip en wat noten; deze keer had ik walnoten.   

Maaltijdsalade tonijn

DSC_1111

DSC_1092

Hier kun je weer een zak sla voor gebruiken en dat maakt natuurlijk niet uit wat voor sla, bijvoorbeeld ijsbergsla of gemixte sla. Door de salade tonijn gebruik ik komkommer, tomaat, aardbeien, een halve avocado, wat noten (deze keer hazelnoten) moerbei bessen en dus tonijn! De zoete smaak van moerbeibessen en aardbeien vind ik heerlijk in combinatie met de tonijn.

De slasaus

Je kunt het er lang of kort over hebben maar slasaus is niet echt gezond. Echter, als je verder een gezonde levensstijl hebt kan een klein beetje geen kwaad! Gewoon niet te veel erdoor doen. Zelf gebruik ik altijd een beetje Hela Salad & sandwich framboossaus.

Niet zo gezond

Wat je verder vaak nog meer door een salade ziet zijn: aardappeltjes, pasta, couscous, spekjes, kaas of croutons. Dit zijn echter niet echt ingrediënten die jouw salade gezond maken, dus laat ze lekker weg.

Iris Venema test iedere week een gezond recept voor Gezondheid & Co. Ook houdt ze een blog bij: Fashion& Fruit 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht