Zorg

Blij worden van een cadeautje – Column Mariëlle de Vries

Ik had de afgelopen dagen last van een jetlag en heimwee. Ik kwam maandagochtend heel vroeg terug van een korte vakantie. Ik was niet naar het buitenland geweest maar had vier dagen gekampeerd in de Biesbosch in Dordrecht. Daar werd Keltfest gehouden. Op dat festival ben ik sinds een aantal jaar vrijwilliger. Ik fotografeer op zaterdag en zondag het spektakel en de mensen en die foto’s worden gepubliceerd op FaceBook. 

 

Terug naar de Middeleeuwen. (Foto: Marielle de Vries)

Terug naar de Middeleeuwen. (Foto: Marielle de Vries)

Dat ik last had van een jetlag lag niet aan een fysiek tijdsverschil, maar had alles te maken met het feit dat ik na een aantal dagen in de Middeleeuwen, terugkwam in de maatschappij. Een jachtige maatschappij. Ik had nog twee dagen vrij voordat ik weer aan het werk mocht en die dagen werden door mij gebruikt om bij te slapen.

Haast

Zodra ik weer een beetje bij mijn positieven was, merkte ik dat ik anders in de wereld stond. De snelheid van het dagelijks leven. Ik kon er even niet zoveel mee. En doordat ik vier dagen lang in een liefdevolle, warme omgeving had rondgebracht, viel het mij op hoe erg we leven in een egoïstische maatschappij. Een aardige opmerking of compliment wordt met wantrouwen bekeken. Afstand bewaren, terwijl iemand iets afhandelt bij de klantenservice van de C&A? Hoezo? Haast. Dus de vraag wordt snel tussendoor gesteld aan de vrouw achter de balie. Ik verlangde terug naar de rust van de Biesbosch en de mensen die daar samen een mooi feestje bouwden.

IMG_1787

Tot vanmorgen. Door omstandigheden moest ik met de bus naar kantoor. Deze was bomvol. Op de Grote Markt stapte een jongeman in met een blindenstok. Hij aarzelde, want voelde dat hij in een mensenmassa terechtkwam en er geen zitplek meer vrij was. De studente tegenover mij sprong op. ‘Meneer hier is nog plek’. Op dat moment realiseerde zij zich dat hij waarschijnlijk niks kon zien. Ze pakte hem zonder aarzelen bij de arm en begeleidde hem naar de stoel. Een heel klein gebaar, helemaal niet zo bijzonder eigenlijk. Maar ik werd blij van dit cadeautje.

Afvalperikelen: Door mijn korte vakantie is mijn gewicht gelijk gebleven, zo bleek woensdag bij de diëtiste. Niks aan de hand. Want niet aangekomen.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht