Zorg

Volle maan en vrijdag de dertiende, lekkere combinatie – Column Mariëlle de Vries

Het is vrijdag de dertiende en vandaag is het volle Maan. Lekkere combinatie voor mij. Ik ben best een beetje bijgelovig. Durf ik toe te geven. Bang voor katten ben ik niet. Loop ook rustig onder een ladder door. Maar de volle maan heeft altijd invloed op mijn gestel.

De fietssleutel verdween in de liftschacht

De fietssleutel verdween in de liftschacht.

Dat begint meestal een of twee dagen van tevoren. Ik slaap slecht en ik heb van die knullige ongelukjes. Ook wel typische Marielle-acties genoemd. Wonderwel sliep ik de afgelopen nachten prima. Dus ik had goede hoop dat ik deze volle maan tot een goed einde zou brengen. Zonder al teveel stommiteiten. Helaas werd die droom gisteren wreed verstoord.

Hartgrondige vloek

Omdat ik mijn fietssleutel regelmatig kwijt ben, had ik hem aan het haakje van  het toegangspasje van het kantoor geklikt. Deze zat vast aan mijn broek. Toen ik na de lunch voor de lift stond te wachten, leek het me een goed idee om het pasje van mijn broek te halen. Waarom? Geen idee. Op het moment dat de deuren van de lift opengingen, hoorde ik iets van metaal over de vloer stuiteren. Ik zag mijn fietssleutel. En realiseerde me meteen: Dit gaat niet goed. Ik slaakte een kreetje van schrik, gevolgd door een hartgrondige vloek toen ik de sleutel tussen de lift en de vloer zag verdwijnen.

mhgmdy6

Volle maan…

Toen ik chagrijnig terugkeerde op de werkvloer en het verhaal vertelde, begonnen collega’s te lachen. ‘Dat is ook echt wat voor jou? En nu?’. ‘Naar huis en de reservesleutel zoeken. Want die heb ik zo goed opgeborgen dat ik niet precies meer weet waar.’ Gelukkig lag de reservesleutel op de eerst de beste mogelijke plek waar ik keek. Nu maar hopen dat ik vrijdag de dertiende nog een beetje goed doorkom.

Afvalperikelen: Eten is met het warme weer wat lastig door gebrek aan trek. Door het bijhouden van een eetdagboek, probeer ik inzicht te krijgen of ik wel genoeg eet.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht