Zorg

‘Dat rare zelfbeeld van jou’ – Column Marielle de Vries

Ik ben een perfectionist. En dat is een van mijn grootste valkuilen. Meestal heb ik het onder controle. Maar soms ook niet. Voor een ieder ander is goed, goed genoeg wat mij betreft. Maar voor mezelf niet.

Marielle de vries, afvallen, marielle, afvalperikelen

Ik heb dat al van jongsafaan. Ik moet presteren op het toppen van mijn kunnen, anders heb ik niet hard genoeg gewerkt. Niet dat ik beter dan een ander moet zijn, maar iemand moet niet kunnen vinden dat ik niet hard genoeg werk. En fouten maken is uiteraard uit den boze. Op dat soort momenten voert mijn hoogsensitiviteit de boventoon. Of zoals een vriend het placht te noemen: ‘Dat rare zelfbeeld van jou’.

Dikke lol

Afgelopen woensdag ging het openluchttheaterstuk waarin ik meedeed in première. Iedereen speelde lekker en had dikke lol. Ik ook. Totdat ik na de pauze een knoeperd van een black-out kreeg. Ik wist niet meer hoe het verder ging. En die tien seconden die het duurde, leken wel drie minuten.

Probleem?

Het publiek was na afloop zeer tevreden en had genoten. Van die black-out hadden ze weinig tot niks gemerkt. Ik was de enige die er last van had en moeite had met nagenieten. Mijn twee nichten zetten me de dag erna met beide benen op de grond. De ene stuurde een mail met: ‘Dat overkomt de beste acteurs’. Precies. De andere appte: ‘Wat is het probleem? Het publiek vond het leuk toch? Ja! Twee  tieners die hun tante op subtiele wijze even terecht wezen. Als goed, goed genoeg is voor een ander, waarom dan niet voor mezelf?

Afvalperikelen: Ik eet gezond, let door de drukte met het theater maken alleen iets minder goed op, of ik wel genoeg eet. Aandachtspuntje voor de komende week.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht