Zorg

‘Maar dat hoort toch zo, dit is een voetpad’ – column Mariëlle de Vries

Ik probeer het niet te doen maar ik loop me al weken te ergeren. Zonde van de energie, maar ik word om de haverklap van mijn sokken gereden op het voetpad… Door fietser en snorfietsers.

Deze week was het weer een flink aantal keren raak. Ik liep van de bushalte naar huis en zag op een smal stukje stoep drie jonge gasten van een jaar of dertien, veertien op me afkomen. Een van hen voorzag problemen en schoot het fietspad op. De andere twee scheerden rakelings langs me en ik kon letsel ternauwernood raak.

Fiets

Vervolgens werd ik op het voetpad tussen twee flats bijna omver gereden door een volwassen man die de hoek om scheurde met zijn stalen ros. Op de opmerking dat het een voetpad was, kreeg ik te horen: ‘Ja en? Ik woon hier’.

Ja dat weet ik

Twee dagen later stond ik te wachten bij een bushalte die door veel fietsers als sluiproute wordt gebruikt. Ik hoorde gebel achter me. Bleef staan en keek de vrouw aan. ‘Dit is een voetpad, mevrouw!’ Ja dat weet ik. Nog geen halve minuut later kwam er een jonge vrouw in hoog tempo aan fietsen. Ik keek haar boos aan, zij lachte ongemakkelijk en fietste door. Op datzelfde moment kwam de bus aanrijden en fietser numero drie. Breeduit liep ik richting de bus. Hierdoor moest ze wel afstappen. Dat leverde gemopper op. Een andere busreiziger keek me aan en verbaasde zich met mij.

Marielle de vries, afvallen, marielle, afvalperikelen

Compliment

Dat het ook anders kan bleek gelukkig ook. Een meisje van een jaar of tien stapte af op het moment dat ze de stoep bereikte bij de Albert Heijn bij mij voor de deur. Toen ik haar een compliment gaf dat ik dat goed vond, was haar enige antwoord: ‘Maar dat hoort toch zo? Dit is een voetpad!’

Afvalperikelen: Op de weegschaal bij de dietiste was ik deze week een dikke kilo lichter. Dat geeft moed.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht