Zorg

‘Mag ik je een goede tip geven? Je moet niet boos worden hoor… – Column Marielle de Vries

Ik had bijna vakantie. En ik was er ook hard aan toe om drie weken lang weinig anders te moeten doen, dan dat waar ik zin in had. De vrijdag ervoor nam ik al een voorproefje door met vrienden lekker uit eten te gaan.

Marielle de Vries, afvalperikelen

Na afloop van dat etentje liep ik iets te traag terug naar het station. Op het moment dat ik de trap naar het perron beklom, zag ik dat ik nog een minuut had, de trein stond er al en ik besloot een sprintje te trekken. Dat ging mij verbazingwekkend gemakkelijk af, echter… Ik was vergeten in te checken. Dus ik sprintte terug naar de incheckpaal en miste mijn trein.

Kale jongeman

Mijn sprintjes werden gadegeslagen door een kale jongeman die een joint stond te draaien. Op het moment dat ik op een bankje ging zitten om op de volgende trein te wachten, kwam hij op mij af.

Verbazing

‘Heb je je trein gemist?’ vroeg hij. ‘Ja, maar er komt zo weer een. Dus het maakt niet zoveel uit’, zei ik. Hij ging verder. ‘Mag ik je een tip geven, je moet niet boos worden’, en zonder mijn antwoord af te wachten: ‘Misschien moet je eens wat meer bewegen.’ Mijn mond viel open van verbazing en ik beet hem toe dat ik het lomp vond. ‘Ik zei toch dat je niet boos moest worden.’ En hij liep weg. Ik voelde een knoop in mijn maag en het duiveltje in mijn hoofd begon tegen mij te praten. ‘Misschien heeft hij wel gelijk en moet je meer bewegen.’

Ik joeg het duiveltje weg. Nee ik beweeg genoeg. En met plezier. Op mijn manier en wanneer ik daar zin in heb. En niemand hoeft mij daarop aan te spreken omdat ik de trein mis, omdat ik vergeet in te checken!

Afvalperikelen: In mijn vakantie heerlijk actief geweest. Waaronder tijdens een festival in vijf dagen honderdvijf kilometer gelopen. Wie moest er ook alweer meer bewegen?

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht