Zorg

Kom op nou, weg met die vakantiekilo’s – Column Mariëlle de Vries

Ik denk niet dat je me ooit nog in een fitnesscentrum zult vinden. Ik heb mezelf jarenlang gedwongen om drie keer in de week mezelf anderhalf uur in een fitnessruimte vol zwetende mensen af te beulen. Alles voor het ‘perfecte’ lichaam.

fysio

Foto: Ndc Mediagroep/ Ida Heslinga

Als ik op de bank hang en televisie kijk, dan krijg ik kromme tenen als ik de reclame zie van een niet nader te noemen fitnesscentrum waarvoor de rondborstige Tatjana reclame maakt. Tegenwoordig paradeert ze als douanebeambte rond op iets wat een vliegveld lijkt. Om mensen aan te sporen om de vakantiekilo’s kwijt te raken. Kom op nou. Weg met die vakantiekilo’s is het devies, waarna ze twee mensen met overgewicht op een belerend toontje aanspreekt.

Ja kom op nou, denk ik dan. Weg met dat irritante toontje. Die reclame zorgt ervoor dat ik al helemaal niet bij deze fitnessketen binnenstap. Als Tatjana mij zo probeert op te roepen tot sporten, laat dan maar. Ik ben dan misschien wel dik, maar ik wil wel serieus aangesproken worden. Deze reclame geeft mij het gevoel dat dikke mensen minder zijn.

Marielle de vries, afvallen, marielle, afvalperikelen

Maar ik ben wel weer op zoek naar een leuke manier om te bewegen. Daarom ben ik gisteren het zwembad bij mij in de buurt binnengestapt en heb de tijden voor Aquavaria en Aquarobics opgehaald. Ze zijn ingepland in mijn agenda en volgende week maandag volg ik mijn eerste les. Als ik het leuk vind ga ik het vaker doen. En daarnaast overweeg ik serieus een paar zwemlessen te nemen om mijn basistechniek te verbeteren. Dan wordt het baantjes trekken leuker en ga ik vaker. Maar, kom op nou, een fitnesscentrum loop ik voorlopig niet meer binnen.

Afvalperikelen: Een goed gesprek gehad met mijn diëtiste. Mijn eetpatroon is van de leg en daarom ga ik weer een tijd een eetdagboek bijhouden. Ik heb het idee dat ik de afgelopen tijd te weinig overdag eet, waardoor ik snaai-neigingen krijg. Wordt vervolgd…

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht