Zorg

Afvallen is een zoektocht naar jezelf – Column Mariëlle de Vries

Ik stond vanochtend op de weegschaal en vroeg mezelf af, of ik blij was met dit resultaat. De afgelopen weken niet aangekomen, maar ook niet afgevallen.

Marielle de vries, afvallen, marielle, afvalperikelen

Een vage kennis had me er al eerder op aan gesproken. ‘Jij bent toch aan het afvallen? Gaat niet erg hard hè. Hoeveel ben je nu kwijt? Vijf kilo. Vijf kilo in acht maanden tijd. Had beter gekund.’ Haar opmerkingen bleven uiteraard hangen. Mijn hoogsensitiviteit begon me weer op een verkeerde manier parten te spelen. Want ja het had uiteraard beter gekund. Deed ik het allemaal wel goed en had die vage kennis gelijk?

Succesverhaal

Ik twijfelde zelfs even of ik wel door wilde gaan met dit blog. Vijf kilo in acht maanden kun je natuurlijk niet een briljant succesverhaal noemen. Tenminste in de ogen van mensen die nooit hebben hoeven lijnen. Of mensen die vinden dat je alleen succes hebt als je met kilo’s tegelijk afvalt. Mensen die niet doorhebben dat elke dag met goed eten bezig zijn, heel veel energie kost en dat je dan soms wel eens meer dan een steekje laat vallen.

fruit, gezond, banaan, avocado,

Obsessief

Ik ben blij met die vijf kilo minder. Dat zijn twintig pakjes roomboter die ik niet meer hoef mee te sjouwen. En ja het gaat niet hard, maar het blijft er wel af. En ja ik zou veel meer tijd en energie kunnen steken in met eten  en beweging bezig zijn. Ik ben niet langer die vrouw die alleen maar obsessief bezig is met afvallen. Die zichzelf alles op het gebied van eten ontzegde, omdat ze moest afvallen voor anderen.  Ik ben Marielle en ik geniet van gezond en lekker eten en ik mag alles van mezelf in mijn mond stoppen, alleen wil ik dat niet.

Gefrustreerd

Er zijn nog puntjes voor verbetering vatbaar. Heus. Er zijn dingen die ik nog graag wil. Zoals meer bewegen. Maar ik stort me nu eens niet met heel veel passie in iets, waarna ik het naar drie of vier weken gefrustreerd opgeef. Ik neem de tijd om mijn leven in te delen zoals ik dat graag wil. Alleen doe ik dat nu stapje voor stapje en laat me niet leiden door de mening van anderen. Die 25 kilo die ik er nog graag af wil, hoef ik niet in een jaar te verliezen. Afvallen is een meerjarenplan! En ik blijf mijn wekelijkse blog schrijven. Afvallen is meer dan kilo’s kwijtraken, het is een zoektocht naar jezelf.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht