Zorg

Nieuwe columnisten: “Gezond leven”

Gezond eten wordt voor veel mensen steeds belangrijker.  Jolanda Gerritsma en Naomi  zullen vanaf volgende week iedere woensdag schrijven over voeding, bewegen en een gezond leven. Ze zullen dit om en om doen. Lees hier wie Jolanda en Naomi zijn.

 

 Jolanda

 

Mijn naam is Jolanda Gerritsma, ik ben 27 jaar en woon samen met mijn vriend Pierre en ons hondje Sisi in Bolsward. Een jaar geleden ben ik mij meer gaan verdiepen in gezonde voeding en dan met name het clean eten, oftewel onbewerkte voeding zonder toevoegingen, e-nummers enzovoort. Daarnaast vind ik het heerlijk om sportief bezig te zijn. Zo ben ik meerdere malen per week in de sportschool te vinden en vind ik het fijn om de hardloopschoenen aan te trekken en een stukje te gaan rennen.

Mijn website is een ‘healthy lifestyle blog’ waar je terecht kunt voor gezonde, verantwoorde recepten van ontbijt tot avondeten, heerlijke smoothies en andere lekkernijen. Ook geef ik jullie een kijkje in mijn persoonlijke leven en mijn sportieve hobby’s. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje op www.fitfoodiejolanda.nl en op naar een gezond leven!

 

Naomi

sprenkelen

Mijn naam is Naomi en ik ben 26 jaar. Net als Jolanda woon ook ik in Bolsward. Mijn interesse in voeding en beweging is niet van jongs af aan aanwezig geweest. Ik kan me zelfs nog goed herinneren dat ik in mijn puberteit naar het winkelcentrum ging met mijn moeder en dat ik mij dood schaamde als mijn moeder weer eens naar de biologische winkel moest. Er zat toch een beetje een geitenwollensokken stigma op en daar wil je als puber totaal niet mee geassocieerd worden.

Maar goed, de jaren verstreken en ik ging op mezelf wonen. Een leuk flatje midden in Heerenveen, maar wat nog leuker was is dat ik nu zelf kon bepalen wat ik in huis haalde. Een hoop pizza’s en flessen cola verder merkte ik dat ik toch wat kilo’s aan begon te komen. Ik was vastberaden om deze weer kwijt te raken en kwam zo terecht bij het boek ‘Eet jezelf mooi, slank & gelukkig’ van Amber Albarda. Zij legt in haar boek het ‘Clean eten’ uit en mijn interesse was geboren. Sindsdien ben ik hier erg in geïnteresseerd en ik probeer regelmatig nieuwe recepten uit. Natuurlijk eet ik niet altijd super gezond aangezien dit niet altijd mogelijk is. Ik probeer een 80-20 regel te hanteren. 80% van mijn voeding clean en de andere 20% overig.
Een erg sportief kind ben ik ook nooit echt geweest. Ik heb jarenlang als klein meisje wel ballet beoefent en daarna ook turnen en tennis, maar echt een sportschool type was ik niet. Ik heb wel eens een lidmaatschap afgesloten toen ik nog in dat flatje in Heerenveen woonde, maar ik kwam er eigenlijk nooit. Sinds ik in Bolsward woon en Jolanda ken ben ik veel sportiever geworden. Dit begon met het fietsen van de Fietselfstedentocht en is geresulteerd in een nieuw lidmaatschap bij de sportschool, waar ik 3 keer per week te vinden was voor krachttraining.

Inmiddels ben ik niet meer lid van de sportschool (omdat ik nog student ben en die hebben het niet altijd breed). Ik doe mijn krachttraining nu dus 3 keer per week thuis door middel van bodyweight training en het crossfit principe. Daarnaast ga ik iedere dag 5 tot 10 km powerwalken of 5 km hardlopen en ik moet zeggen; het is verslavend. Ik vind het heerlijk om even een paar uurtjes per dag te sporten. Wat betreft die kilo’s? Die zijn er inmiddels allemaal weer af

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3337 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht