Zorg

Gepeste docenten durven niet te praten

Leraren die gepest worden, durven hier vaak niet over te praten en krijgen een steeds lager zelfbeeld. Gedragsdeskundige Kees van Overveld sprak met meerdere gepeste docenten in het kader van de Nederlandse Week tegen Pesten.

Einstein Lyceum

 

„Het psychisch leed onder gepeste leraren is enorm”, stelt Van Overveld in Metro. „Ze gaan op den duur vaak geloven dat ze waardeloze personen zijn en ongeschikt voor het vak. Een van de geïnterviewden sprak van mentaal drijfzand. De problemen stapelen zich steeds verder op en voor de slachtoffers lijkt er geen uitweg te zijn.”

Angst is groot

Volgens Van Overveld is de angst onder gepeste docenten groot. „Veel van hen durfden geen interview te geven omdat ze bang zijn dat hun verhaal door het bestuur of de directie wordt herkend. De angst voor nare consequenties weerhoudt een grote groep ervan om uit de school te klappen. Zelfs de eigen partner inlichten, is voor slachtoffers een moeilijke stap.”

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht