Voeding

Recept Warme havermoutpap met peer

Een jaar geleden tijdens het aanleggen van onze achtertuin hebben wij twee fruitbomen geplant. Een appelboom (Golden Delicious) en een perenboom (Doyenne du Comice). Dit jaar hadden we gelijk een goede oogst, vooral onze perenboom heeft aardig wat vruchten gekregen.

doyenne du comice

 

 

 

 

 

 

 

Dat begon van het voorjaar met kleine witte bloemetjes en momenteel, begin van de herfst, hangen er redelijk wat peren aan de boom, waarvan sommigen al klaar waren om geplukt te worden. Vorige week haalde ik mijn eerste peren van de boom, nog wel vrij hard dus die gingen nog even in de fruitmand tussen mijn andere vruchten om verder te rijpen.

Eerste peren eten

Afgelopen weekend was het dan zover, de peren voelden goed zacht aan, en waren klaar om gegeten te worden. Nu de herfst is begonnen en dus ook de koudere dagen gaan komen, besloot ik om een warm ontbijt gerechtje met deze peer te gaan maken. Ik ben een groot fan van havermout in mijn ontbijt, vaak in combinatie met een plantaardige melk zoals ongezoete amandelmelk. Daar voegde ik nog mijn peer uit eigen tuin aan toe en dit draaide uit op een heerlijk, goed vullend en makkelijk te maken ontbijtje. Kijk je mee naar de bereidingswijze?

havermoutpap met peer

Ingrediënten

  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 a 55 gram havermout
  • 1 rijpe middelgrote handpeer
  • kaneel
  • chiazaad
  • pecannoten

Bereidingswijze

Begin met het schillen van de peer en snijd deze in kleine stukjes. Bewaar voor de topping een paar schijfjes. Zet een pannetje op het vuur en verwarm hierin de amandelmelk, voeg de havermout en de blokjes peer hieraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje zachtjes doorkoken. Zodra de havermout en de peer zacht zijn geworden en er een papje is ontstaan, is het klaar. Mocht het mengsel nog wat te dik zijn, voeg dan nog extra wat melk toe. Zodra je tevreden bent, kan het fornuis uit en schep je de havermoutpap in een schaaltje. Decoreer je gerechtje met de schijfjes peer, wat chiazaad, kaneel en de pecan noten.

Ik maak graag gebruik van de plantaardige melkdranken van Alpro maar je kunt natuurlijk ook gewone koemelk voor dit gerecht gebruiken. Wat je maar lekker vindt.

TIP: laat de havermoutpap een beetje afkoelen maar wacht niet te lang want warm is dit gerechtje toch wel het allerlekkerst

Dit recept is van Jolanda Gerritsma.

Heb jij ook een gezond recept? Mail het dan met foto’s naar gezondheidenco@ndcmediagroep.nl

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht