Zorg

Ik moest het ding even aaien – Column Marielle de Vries

Ik heb een nieuwe koelkast gekocht. Een hele grote met heel veel ruimte voor heel veel lekkere dingen. Klinkt raar maar de eerste week dat hij in mijn keuken stond moest ik het ding even aaien omdat hij zo mooi is en ik er zo blij mee was.

Marielle de Vries, afvalperikelen

Het is de eerste koelkast die ik ooit zelf gekocht heb. Vanaf mijn achttiende heb ik alleen maar krijgertjes gehad. Het tafelmodel wat de laatste tien jaar in mijn keuken stond was ook zo een. En die had zo weinig ruimte dat ik de wekelijkse boodschappen er niet in kwijt kon. Maar ik hikte tegen de uitgave van enkele honderden euro’s aan.

Ergeren

Totdat ik bij vrienden in het Zuiden van het land op bezoek was. Ik vertelde dat het minimaliseren niet zo wilde vlotten. Met name in de keuken omdat ik mijn boodschappen niet in de koeling kwijt kon. Dat ik eigenlijk wel een nieuwe koel-vriescombinatie wilde, maar de keuken moest eigenlijk ook vernieuwd. Er werd mij slechts een vraag gesteld: ‘Waar erger je je het meest aan’. ‘Dat ik geen ruimte heb om een voorraad eten in te vriezen.’ Dat was dus gelijk het antwoord op de vraag of ik een nieuwe koelkast moest kopen.

DSC_0747

Doordat ik mijn eten goed kan opslaan, merk ik dat ik weer met meer plezier kook. En ook weer gezonder eet. Restjes hoef ik niet meer weg te gooien en inmiddels is de eerste vries-la goed gevuld met verschillende soepen, kikkererwtencurry en een voorraadje vlees. Nooit gedacht dat een nieuwe koelkast voor zoveel pret kan zorgen.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht