Zorg

Live: Borstreconstructie volgen via internet

Zeven ziekenhuizen zenden woensdag live een operatie uit waarbij de borst van een borstkankerpatiënte gereconstrueerd wordt. Dat doen ze in het kader van de borstkankermaand, die elk jaar in oktober plaatsvindt. Sommige deelnemende ziekenhuizen laten geïnteresseerden meekijken via livestreams, anderen organiseren een bijeenkomst in het ziekenhuis zelf en laten de operatie daar op een groot scherm zien.

operatie

http://bcove.me/wel8s2wr

https://www.zgt.nl/liveoperatie

Plastisch chirurgen willen met deze actie aandacht vragen voor het belang van borstreconstructies na borstkanker. Volgens de chirurgen gebeurt dat nog slechts bij 15 procent van de vrouwen, terwijl de reconstructie van de borst juist kan bijdragen aan het herstel van de vrouwen. De psychologische, sociale en seksuele nadelen die samenhangen met het verlies van een borst worden volgens de plastisch chirurgen kleiner als de borst gereconstrueerd wordt.

Tijdens de borstkankermaand wordt -naast de live borstreconstructies- heel wat georganiseerd om aandacht te vragen voor borstkanker: onder meer wandelingen, fietstochten, dansworkshops en verwendagen.

Vandaag nemen we geïnteresseerden vanaf 9.45 uur ongeveer 5 uur lang virtueel live mee in de OK in Hengelo. Daar voeren plastisch chirurgen Hinne Rakhorst en Narda Hendriks een zogeheten DIEP-flap operatie uit: een borstherstellende operatie met lichaamseigen weefsel.  De veiligheid van de patiënt, die anoniem blijft, staat voorop. Er is een korte vertraging tussen de uitgezonden beelden en de OK. Zodra er ook maar iets niet volgens planning verloopt of de techniek het team in de steek laat, schakelen we tijdelijk over op een wit scherm.

De operatie is hier te volgen vanaf 9:45 uur te volgen via deze link 

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3338 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht