Zorg

Dikke mensen die zeggen dat ze lekker in hun vel zitten, liegen – Column Mariëlle de Vries

Dikke mensen die zeggen dat ze lekker in hun vel zitten en blij zijn met hoe ze eruit zien, liegen. Dat las ik deze week ergens op Internet. Mijn nekharen gingen recht overeind staan en ik had de neiging om meteen te reageren met een pinnig bericht. Ik deed het niet.

Marielle de vries, afvallen, marielle, afvalperikelen

Als ik deze opmerking een paar jaar geleden had gelezen, was ik ook gepikeerd geweest. Maar ik had het niet ontkend. Toen geloofde ik zelf nog niet dat dikke mensen blij konden zijn met hoe ze eruit zien. Ik heb een groot deel van mijn leven mijn lichaam verafschuwd. Voelde me niet prettig in mijn lijf. Omdat ik niet aan het beeld van de maatschappij voldeed. Ik voldoe er nog steeds niet aan, maar ik durf wel te zeggen dat ik mijn lijf niet meer verafschuw. Want ik zal nooit een dunne den worden, dus kan ik maar beter zorgen dat ik lekker in mijn vel zit.

fruit, gezond, banaan, avocado,

Maar dat is best lastig in een maatschappij, waarin er altijd wel iemand iets op te merken heeft over wat je in je mond steekt, of het nu gezond of ongezond is. En ja daar word ik nog steeds onzeker van. Ik zat deze week te ontbijten met een bak yoghurt met muesli, toen ik opbiechtte aan een vage kennis dat ik die ochtend heel hard mijn best had moeten doen om niet voor een croissant te gaan, maar dat… Nog voor ik  mijn zin had afgemaakt, kreeg ik een preek dat ik beter voor mezelf moest zorgen en dat ik geen meuk moest eten maar gezonde dingen. Hij was al de derde die week die ‘het beste met me voorhad’. Ik zuchtte eens diep en snauwde hem toe dat hij zich niet moest bemoeien met mijn eten en dat ik het zat was dat iedereen er een ongevraagde mening over had.

Ik zit het grootste gedeelte van de tijd lekker in mijn plus-size vel. Ja, dat kan echt. Ik twijfel er niet meer aan. Daarom heb ik vanochtend lekker die croissant gegeten waar ik eerder deze week zin in had.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht