Well-being

Vrolijke boel! – ontspannen met Mariska van Gennep

En? Is het je gelukt om te oefenen met de tip die ik vorige keer gaf? Beetje minder gespannen geweest op moeilijke momenten? Ik hoop het! Het lijkt me voor nu leuk om er eens een vrolijke boel van te maken.

2 duim op

 

Toen ik jong was schreef een buurmeisje in mijn poëziealbum:

“Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach,

 Wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag!”

Toen vond ik het vooral een grappig versje, maar als je nu terugkijkt, het is wel zo. Als je vrolijk opstaat, werkt dit meestal de hele dag door! Je kunt er beter tegen als iemand chagrijnig op je/iets reageert, je fluit op je fiets door de regen enzovoorts.

En wat is er nu leuker dan allemaal vrolijke mensen te zien?

Vandaar vandaag 2 tips:

  1. Beetje moe of hangerig? Ga op een stoel zitten. Bips naar achteren en dan met je bovenlijf naar voren hangen. Armen en handen en hoofd naar beneden. Zodat het bloed naar je hoofd stroomt en naar je armen/handen. Even een minuutje volhouden en dan RUSTIG weer overeind komen. Voelt gelijk heel anders hè? En dan even terugdenken aan hoe je er zojuist bijzat. Hilarisch! Daarom raad ik je aan om deze oefening te doen als je echt alleen bent.
  2. Ga eens een dag lang, langer mag, kleine complimenten uitdelen. Heeft je collega een leuke jurk aan, zeg haar dat. En kijk eens naar haar reactie, wedden dat ook zij hier vrolijk van wordt? Heb je heerlijk gegeten? Vertel dat aan degene die het heeft klaargemaakt. Zo ga je de hele dag door. Ik kan je (bijna) garanderen dat je een hele leuke dag krijgt en misschien ook wat complimenten terug hebt gekregen. Daar doe je het niet voor, is wel meegenomen! Natuurlijk wel menen wat je zegt en klagen mag die dag niet. Dan vang je twee vliegen in één klap. Dus bedenk je goed als er wat gebeurd wat je niet zint, wat je zegt. Wees creatief! Soms kun je aan (licht) negatieve dingen best een positieve draai geven. Je zult echt ondervinden, als je het vaker doet, je ook vaker positieve dingen aantrekt. De “law of attraction” zoals een vriendin vaak zegt.

2 vrolijke jurken

Omdat ik het niet kan laten: nog een kleine derde tip. Weet je dat kleding ook een boel voor je humeur kan doen? Ga het maar testen. Trek een dag donkere kleding aan, en een dag lichte of vrolijke kleuren. Ik ben benieuwd…..

Mariska van Gennep schrijft twee keer per maand een column over mediteren. Deze week fleurt ze de boel wat op

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3347 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht