Zorg

Ook goede gewoontes moeten inslijten – Column Mariëlle de Vries

Aanpassingen maken in je leefwijze, daar moet je de tijd voor nemen. Want net zoals slechte gewoontes, moeten ook goede gewoontes inslijten in je dagelijkse patroon. Ik hing al weken op de bank na het eten. Loom en geen zin om ook maar iets te doen. 

Marielle de vries, afvallen, marielle, afvalperikelen

Toen kreeg ik opeens de geest. Ik had lekker voor mezelf gekookt en trok daarna de wandelschoenen aan. Een mooie route, uitgestippeld op runtastic.com van 3,2 kilometer. Vol goede moed begon ik aan mijn wandeltocht. De eerste kilometer ging zonder problemen. Ik stapte stevig door met leuke muziek op mijn oordoppen. Toen begon het te regenen en sprong het duiveltje op mijn schouder. ‘Marielle, je wordt nat’, fluisterde hij in mijn oor. ‘Misschien moet je hier afslaan en naar huis lopen.’

Duiveltje

Ik negeerde het duiveltje, maar zijn stemmetje had zich al aardig in mijn hoofd vastgezet. Misschien moest ik inderdaad maar na het zwembad linksaf gaan en mijn weg naar huis vervolgen. Dat zou een kilometer minder lang zijn. Ik kwam bij het zwembad en liep rechtdoor. Een kleine overwinning op het duivelse stemmetje. Op de geplande route ging ik linksaf. Precies op de helft. Na vijf-, zeshonderd meter nog een keer linksaf en ik wist nu is het nog een kilometer naar huis. Na een wandeling van drie kwartier plofte ik natgeregend maar voldaan op de bank. Blij dat ik niet had toegegeven aan het duiveltje en gewoon mijn rondje had afgemaakt.

etalagebenen

Overslaan

Deze week heb ik elke dag mijn rondje gewandeld. En ik doe mijn best om deze gewoonte in te laten slijten in mijn dagelijkse patroon. Een keer overslaan kan funest zijn voor het ritme en voor je het weet komt de klad er weer in. Dat zou zonde zijn, want het voelt zo goed. Daarom zoek ik naar oplossingen als ik  een avond iets anders heb. Om toch maar te kunnen wandelen. Vanavond, bijvoorbeeld, ga ik naar de film. Normaliter zou ik dan mijn looprondje overslaan. Vanavond niet. Vanavond ga ik eerst wandelen.

 

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht