Zorg

Ouderenfonds kijkt terug op prachtig seizoen Geer & Goor

”Ontroerend en hilarisch,” noemt Monique Wolfkamp de compilatie-uitzending ’Geer en Goor : Waarheen, Waarvoor?’. ”Ook mooi dat deze was opgedragen aan Cris, de oudere die de poezenboot bezocht en een paar dagen na de opnames overleed. En aan Siem, die de as van zijn vrouw uitstrooide en waar het nu niet zo goed mee gaat.”

Gordon, Monique Wolfkamp van het Ouderenfonds en Gerard Joling tijdens het benefietgala voor het Nationaal Ouderenfonds. De feestelijke avond is de afsluiting van de reeks 'Geer en Goor: Effe geen cent te makken' dat werd uitgezonden door RTL 4. De twee diva's proberen met de show zoveel mogelijk geld op te halen waarmee het Nationaal Ouderenfonds uitjes kan organiseren voor eenzame ouderen. ANP KIPPA LEVIN DEN BOER

ANP KIPPA LEVIN DEN BOER

Ongeveer 15.000 sms’jes kreeg het Nationaal Ouderenfonds donderdagavond 23 oktober. ”Graag willen we iedereen enorm bedanken die op een of andere manier heeft bijgedragen, die gedoneerd heeft, zich aanmeldde als vrijwilliger, een armbandje kocht of een actie startte. Hierdoor kan het Ouderenfonds zoveel meer betekenen voor al die ouderen die het zó hard nodig hebben,” aldus Monique. Ook de komende tijd kan nog voor Euro 2,50 gesms’t worden naar 4333.

Meer vrijwilligers

Bijzonder is dat ook dit jaar weer duizenden met name jongeren zich aanmelden als vrijwilliger bij het Ouderenfonds, zonder dat hiervoor opgeroepen werd. ”Wederom laten Geer & Goor zien dat ook jonge Nederlanders het hart op de juiste plek hebben en bereid zijn om dat in vrijwilligerswerk om te zetten, ruim 2400 vrijwilligers, alsof het niets is!” aldus professor Lucas Meijs, Nederlands hoogleraar Volunteering aan de Erasmus University (RSM). ”Gewoon laten zien wat nodig is en gedaan kan worden. Daar krijg je ook jongeren mee van de bank.”

Wensen vervullen

Het Ouderenfonds gaat in navolging van het programma ook wensen van ouderen vervullen. ”Niet in Dubai of Turkije, maar gewoon in Nederland,” aldus Monique. ”Daarnaast blijven we ouderen in Nederland helpen die het heel hard nodig hebben. Niet met grootse reizen, maar met kleine betekenisvolle uitjes en diensten zoals de BoodschappenPlusbus, de kerstdiners en de stranduitjes.”

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht