Zorg

Wintertijd: Sollen wij met onze biologische klok

In de nacht van 25 op 26 oktober is de wintertijd ingegaan. ‘Sollen wij met onze biologische klok?’ Deze vraag kreeg chronobioloog prof. Bert van der Horst voorgeschoteld.

voeten, sokken, koude voeten, winter, warm

Bron: Wikimedia/ Raïssa

Edison

Van der Horst was onlangs te gast bij talkshow Studio Erasmus. “Sollen met onze biologische klok doen we al sinds Edison de klok heeft uitgevonden. We verlengen onze avonden met kunstlicht”, aldus de hoogleraar.

Koude douche

Presentator Geert Maarse vroeg tijdens het interview ook om advies. “Stel, ik vind het lastig om ’s ochtends wakker te worden, helemaal nu het donker is. Wat is het slimste om te doen? Moet ik de gordijnen openrukken en een koude douche nemen?” Van der Horst stelt voor om ’s ochtends veel licht tot je te nemen, en ’s avonds weinig licht.

Het interview van Studio Erasmus duurt ruim twintig minuten en is online terug te zien.

Gezondheid & Co heeft ook Facebook en twitter

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3337 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht