Zorg

Hit op internet. Theemutsen erg populair op YouTube

 Twee vriendinnen van 21 jaar uit Delft zijn met een moderne versie van de Kindertelefoon begonnen. Onder de naam Theemutsen beantwoorden ze vragen over seks, en relaties op YouTube. Hun filmpjes zijn inmiddels razend populair.

Theemutsen

‘Kan het kwaad als je geslachtsdeel scheef is?’ ‘Kunnen dikke mensen seks hebben?’ ‘Raak je zwanger als je sperma inslikt?’ Geen vraag is te gek voor de Theemutsen, oftewel de 21-jarige vriendinnen Darcy Lazar en Jade den Adel uit Delft.

Een halfjaar geleden begonnen ze met voorlichting via filmpjes op YouTube. Lekker luchtig, uit eigen ervaring, knus op de bank, kousenvoetjes op tafel, kopje thee en kat erbij. Jade: ,,Ik ben altijd gek geweest op seksuele voorlichtingsboeken en tv-programma’s als De Bevalling. Darcy is goed in filmpjes maken, zo kwam het idee.”

Fanclub

Inmiddels heeft het kanaal 17.467 abonnees, worden de filmpjes 200.000 keer per maand bekeken en ontvangen ze advertentiegeld. ,,Er is zelfs een Theemutsenfanclub gestart. Bizar! We dachten dat je Justin Bieber moest heten om fans te hebben,” zegt Jade.

Filmpjes

De meeste volgers zijn tussen de 12 en 14 jaar en 40 procent zijn jongens. ,,We krijgen wekelijks honderden vragen. Op vrijdag behandelen we de leukste,” vertelt Darcy. ,,Op maandag posten we gekke filmpjes, zoals: slik een hap kaneel door of maak de ander op met één arm”, zegt Jade. ,,Op woensdag geven we voorlichting, bijvoorbeeld hoe je een condoom gebruikt.”

Met een roze dildo op tafel demonstreren de theemutsen hoe je een condoom veilig om doet. De eerste keer was een ramp, weet Darcy nog. ,,Hij scheurde, zíjn piemel werd slap. Het was één grote flop.” Daarna doen ze voor hoe het condoom uit de verpakking wordt gehaald – niet met je tanden! – en afgerold wordt.

Of het nu gaat om vragen over condooms of menstruatie, de meiden kijken nergens raar van op. ,,Dankzij ons weten jongeren dat ze niet de enige zijn die ergens mee zitten”, zegt Jade die biseksueel is.

Modetips

Naast het kanaal Theemutsen hebben Jade en Darcy ook de website Poederdozen.nl waarop ze beauty- en modetips geven. ,,Binnen 2 maanden hopen we een 18-plus gedeelte op YouTube te realiseren waarop we wat meer gedetailleerde voorlichting geven,” zegt Darcy.

De meiden zijn onafscheidelijk sinds de middelbare school. Het klikte omdat ze allebei gepeste buitenbeentjes waren, geïnteresseerd in ‘gothic’, een vorm van punk. ,,We zien elkaar elke dag, onze vriendjes vinden dat soms irritant,” vertelt Darcy, die haar achternaam Lazar aan een Roemeense vader te danken heeft.

ADHD

Darcy woont samen met haar vriend, Jade woont nog thuis bij haar ouders. Een baan of opleiding naast Theemutsen hebben ze niet. ,,Darcy heeft kort fotografie gedaan op het grafisch lyceum en ik heb even modeschool gedaan. Maar dat vonden we niet leuk en met mijn ADHD kan ik me niet lang concentreren,” zegt Jade.

De twee meiden zijn zelf op hun vijftiende gestart met vriendjes en vrijen. Maar op een van hun vaak bekeken filmpjes zeggen ze: ‘Je kunt het beste op je zeventiende of achttiende beginnen, dan ben je er geestelijk klaar voor. Als je het eerder doet, denk je achteraf toch meestal: had ik maar gewacht.’

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht