Zorg

App op smartphone: Myfitnesspal

Een paar kilootjes afvallen, of wil je graag wat aankomen? Of misschien vind je het juist enorm interessant om eens te weten wat voor voedingsstoffen er nu zoal in je dagelijkse voeding zit? Dit kan allemaal op je smartphone met de app: Myfitnesspal. Lijkt het je interessant? lees dan vooral even verder!

myfitnesspal

Deze applicatie werkt op basis van kcal telling. Om te beginnen start je met het invoeren van je persoonlijke gegevens zoals je geslacht, lengte, huidige gewicht, je streefgewicht en je activiteitsniveau. Op basis van deze gegevens berekent de app jouw eigen voedingsdoelen, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën die je per dag mag hebben. Na dit gedaan te hebben kun je aan de slag.

Registeren wat je eet

Het is de bedoeling dat je dagelijks alle voeding en drinken wat je inneemt registreert in de app. Dus ook de snoepjes, chipjes en andere lekkernijen, wees eerlijk voor jezelf en vul alles in om op die manier een juiste registratie te krijgen. Het toevoegen van producten gaat enorm makkelijk. Je kunt gebruik maken van de zoekfunctie om producten te vinden maar als je telefoon of tablet daarvoor geschikt is, kun je ook een voedingsmiddel toevoegen door de streepjescode te scannen. Zo heb je in 1x het juiste product te pakken en het enige wat je dan nog moet doen is het invullen van de hoeveelheid, vervolgens druk je op het vinkje en het product is toegevoegd. Dit doe je op deze manier met alles wat je eet of drinkt.

myfitnesspalhome

De app maakt onderscheid tussen 3 eetmomenten op een dag: ontbijt, middageten en avondeten en je hebt nog een laatste categorie waar je al je tussendoortjes kan invoeren. Zo kun je gericht per maaltijd bekijken hoeveel calorieën je hebt ingenomen.

De functie die ik vooral interessant vind, bevindt zich onder het tabblad ‘voeding’, hier krijg je in een tabel de voedingsgegevens te zien van de desbetreffende dag. Aan de hand van jouw ingevoerde gegevens bij stap 1,heeft de app een berekening gemaakt van wat je per dag aan vetten, koolhydraten en eiwitten mag binnenkrijgen. In de tabel krijg je overzichtelijk te zien hoeveel je van een bepaalde voedingsstof al hebt binnengekregen en hoeveel je er uiteindelijk nog mag hebben.
De reden dat ik dit voornamelijk zo interessant vind is omdat je op deze manier inzicht krijgt in de voeding die je eet. Zo kun je bijvoorbeeld een plakje brood toevoegen en vervolgens zul je zien dat brood voornamelijk uit koolhydraten bestaat. Een gekookt eitje bevat juist weer een grote hoeveelheid eiwitten. Als we de afbeelding hieronder bekijken kun je zien dat deze persoon teveel vetten en eiwitten heeft gegeten en te weinig koohydraten. Deze app kan hierdoor ook enorm handig zijn als je een dieet volgt en je bij dit dieet bijvoorbeeld koolhydraatarm moet eten.

myfitnesspall

Training

Verder heeft de app de mogelijkheid om trainingen, zowel cardio als kracht toe te voegen. Stel je hebt een half uurtje in de buitenlucht gefietst, dan kun je dit ook registreren in de app. Of je hebt een reeks trainingen afgewerkt in de sportschool, vul het in en op deze manier heb je een volledig overzicht qua voeding en beweging.

Myfitnesspal maakt je bewust van wat je dagelijks in je lichaam stopt en hoeveel je dagelijks beweegt. Deze app kun je ook gebruiken als je niet wilt afvallen maar gewoon op je voedingspatroon wilt letten. Probeer strikt te zijn, alles te loggen en wees altijd zo correct mogelijk bij het toevoegen van de ingrediënten. Ik hoop dat het voor jou een hulpmiddel kan zijn om je streefgewicht te bereiken, of om meer inzicht te krijgen in de voeding die je eet. Ik zou zeggen, download de app en ga op weg naar een gezond(er) leven.

Deze app is gratis te verkrijgen op de Play store, de Windows store & de App Store.

 

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3348 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht