Zorg

Hersenoperatie in HagaZiekenhuis te zien in ‘Operatie Live’

Het HagaZiekenhuis in Den Haag is woensdagavond te zien in een televisieuitzending van omroep MAX. Het programma ‘Operatie Live’ volgt in het ziekenhuis een diepe hersenstimulatie. Dat is een operatie waarbij een elektrode wordt ingebracht in de hersenen. Met deze ingreep worden de symptomen van de ziekte van Parkinson onderdrukt.
operatie

Foto: NDC Mediagroep

Tijdens de uitzending ontvangt presentator Charles Groenhuijsen verschillende experts op het gebied van deze ingreep. Samen met de uitvoerende chirurgen en neurologische experts verslaat hij de operatie en geeft hij achtergrondinformatie.

Groenhuijsen maakt ook kennis met een tweede patiënt, die de operatie al heeft ondergaan. Hij vertelt hoe het leven er na de ingreep uitziet en welke alledaagse dingen eindelijk weer mogelijk zijn.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Uitgelicht