Zorg

Zo hou je je goede voornemens langer vol

Aan het begin van de jaar hebben veel mensen goede voornemens. De sportscholen stromen vol en de sigarettenverkoop zakt in. Hierbij een lijst om je te helpen je doel te bereiken.

Goede voornemens: we gaan weer sporten

  1. Wees trots op jezelf. Je hebt immers de eerste stap gezet naar een beter leven: zonder sigaret, met meer beweging, meer tijd voor jezelf, meer nee zeggen.
  2. Een belofte kun je ook als doel formuleren. Zorg dat je doel SMARTER geformuleerd is: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden, Echt, Resultaatgericht.
  3. Waarom wil je dit eigenlijk allemaal, wat is je motivatie? Wat zijn de voor- en nadelen van je voornemen?
  4. Visualiseer wat er veranderd is als je een tijdje hebt volgehouden. Hoe ziet je leven er dan uit?
  5. Volhouden is een combinatie van motivatie en zelfdiscipline. Hoe ben je hierin in het verleden al succesvol geweest?
  6. Schrijf je goede voornemen in je nieuwe agenda: noteer in trefwoorden bijvoorbeeld op een vaste dag. “Zondag: deze week drie keer een half uur gesport.”
  7. Breng de mensen om je heen op de hoogte. Vraag ze je te ondersteunen.
  8. In welke situaties zal het moeilijk zijn je voornemen vol te houden? Bereid je hierop voor door vooraf te bedenken wat je gaat doen.
  9. Schrijf ook stapsgewijze beloningen in je agenda: een kleine beloning voor de eerste succesjes, een grote voor het halen van het einddoel.
  10. Maak een mindmap, waarin je trefwoorden noteert uit bovenstaande voorbereidingen. Hang het resultaat op een plek, waar je het gemakkelijk kunt bekijken op moeilijke momenten.

Bron: zinspiratie.nl

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht