Voeding

Hoeveel snoep eet een Nederlander?

Van alle snoepgoed dat in 2013 Nederland binnenkwam, kwam slechts 3 procent uit Spanje. Dat waren vooral zuurtjes en keelpastilles. Het meeste snoep komt uit de buurlanden, België en Duitsland. Dit maakt het CBS  bekend.

snoep, ongezond, kleurstof, suiker

Snoepimport naar soort snoep

Snoepimport naar soort snoep

Meeste zoetigheid uit België en Duitsland

In 2013 voerde Nederland voor bijna 1 miljard euro aan snoep in, ruim 300 miljoen kilo. Meer dan de helft is chocolade. België en Duitsland zijn samen goed voor bijna 60 procent van deze import. Onze zuiderburen leveren vooral chocolade, bonbons en marsepein. Uit Duitsland importeren wij hoofdzakelijk chocolade, bonbons, marsepein en karamels.

Met de invoer van chocolade is bijna 600 miljoen euro gemoeid. Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië leveren het merendeel van de chocolade. Uit Spanje komt niet meer dan 3 miljoen euro chocolade. In vergelijking met 2012 nam de import met 13 procenttoe. Met name België leverde meer chocolade.

 

Invoer chocolade naar land

Invoer chocolade naar land

Nederlander versnoept jaarlijks 95 euro

De consumptie van chocolade en suikerwerk bedroeg in 2013 ongeveer 1,6 miljard euro. Dat is per persoon iets meer dan 95 euro.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht