Voeding

Recepten voor zes alcoholvrije cocktails

Cocktails zijn feestelijk en kleurrijk, maar bevatten altijd bijna altijd alcohol. De enige drank die nog een beetje versierd wordt en geen alcohol bevat is een glaasje ranja, met een citroentje en een parapluutje. Gezondheid en Co heeft zes heerlijke alcoholvrije varianten genoteerd, zodat jullie allemaal met een cocktail kunnen drinken op een feestje.

TIP 1

Banana Colada

De Banana Colada: deze bevroren cocktail met tropische smaak is heerlijk voor de zoete
dorst.

Gooi 1 kopje gemalen ijs, 1 banaan, 60 ml ananassap en 30 melk of koksroom in d e blender en shaken maar! Giet de cocktail in een breed glas en garneer het drankje eventueel met een stukje banaan op de rand

TIP 2
De Coco Choco is een romige combinatie van kokos en chocolade.
Doe 150ml melk, 60 ml chocoladesaus, 30 ml room en 30 ml kokos- room in een shakebeker. Lekker
schudden tot het een gladde substantie is en dan met een zeefje uitgieten in een glas. Je kunt de cocktail versieren met snippers chocolade of kokos of cacaopoeder.

TIP 3
Ben je gek op citrussmaken? Dan is de Orange Zip iets voor jou! Doe wat ijs, 150 ml pompelmoessap (als
je dit niet in de winkel kunt vinden kun je ook grapefruitsap gebruiken), 60 ml sinaasappelsap, een scheutje citroensap en een scheutje grenadine (limonadesiroop) in een glas. Roer alles door elkaar en schuif een schijfje citroen
op de rand van het glas. Toch makkelijker dan je dacht, hè, zo’n cocktail maken!

TIP 4
Voor de zwoele zomeravonden is er de SummerSunset. Deze is heel eenvoudig, maar erg fris en lekker!
Maak een groot glas limonade en giet er een scheutje grenadinesiroop doorheen. Snij een blokje ananas in de vorm van een hartje en schuif dit op de rand van het glas.

Sex and the City UK premiere

TIP 5
Hebben jullie bij een cocktail ook altijd dat hoge glas met een kers in je hoofd? Dat is officieel een margarita, maar
deze kun je ook alcoholvrij maken. Zo maak je de Shirley Temple: doe 90 ml gingerale en 15 ml grenadine in een margarita-glas. Doe een kers in het glas zodat deze naar de bodem zinkt en voila! Je bent net Carrie Bradshaw uit ‘Sex and the city’!

aardbei

TIP 6
Iedereen valt voor een aardbeiensmoothie,toch? Laat hier nou ook net een cocktail van zijn. Doe voor een Strawberry Lemon Sunset een kopje verse aardbeien, 45 ml ananassap, 15 ml citroensap, 30 ml room en een kopje ijs in de blender. Lekker mixen tot er een zachtroze drank ontstaat. Zelf vind ik het altijd leuk om dit soort romige cocktails in zo’n breed glas te schenken, dan staat er ook echt iets op tafel!
Een vers aardbeitje op de rand en een rietje in het glas en deze cocktail is helemaal af.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3337 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht