Zware griep verwacht

Nederland moet zich opmaken voor een mogelijk zwaar griepseizoen. Een Amerikaans virus is klaar voor de grote oversteek naar Europa. Dat meldt de Grote Griepmeting.

ziek, griep, pillen, paracetamol, virus, epidemie, verkouden, niezen, bed, koorts

ANP XTRA/ Lex van Lieshout

De organisatoren van de griepmeting baseren hun zorgen op een nieuw type influenza dat in de Verenigde Staten is opgedoken. De griep neemt daar momenteel epidemische vormen aan. Iets meer dan de helft van de ziektegevallen wordt veroorzaakt door het nieuwe virus.

Sterker pieken

,,Als dit type A/H3N2 in Europa de kop opsteekt, kan de griep hier ook sterker pieken dan in voorgaande jaren,” zegt Carl Koppeschaar, sinds 2003 de drijvende kracht achter de Grote Griepmeting. ,,Niemand is hier immuun voor. De kans op een epidemie neemt daarmee toe.” Bovendien zijn griepseizoenen met H3N2-virussen altijd zwaarder dan andere jaren. Dan zijn er altijd meer zieken, ziekenhuisopnamen en sterfgevallen te betreuren.

Griepvaccin

Het griepvaccin van dit jaar is niet afgestemd op het nieuwe virus. Koppeschaar::,,Toch is de griepprik niet waardeloos. Bij een eerder nieuw virus bleek het vaccin toch lichte bescherming te bieden.” Momenteel zijn er in Nederland en Europa weinig griepgevallen bekend. De feestdagen zouden daar verandering in kunnen brengen. ,,Veel mensen brengen de kerst thuis door, vliegen naar huis. De griep kan via het vliegverkeer eenvoudig van de Verenigde Staten naar Europa oversteken.”

Uit het westen

Volgens hem zal het griepvirus eerst opduiken in Engeland en Ierland. ,,Vervolgens trekt het langzaam verder naar het oosten en het noorden.” Bij een koude winter nemen sowieso de kansen op griep toe. ,,Je kruipt dichter bij elkaar, zet de kachel hoger. Daardoor wordt de lucht droger en waart het virus langer rond.” De grotegriepmeting.nl brengt van 15.000 Nederlanders en Belgen de gezondheid in kaart. Het gaat om geregistreerde vrijwilligers die gevraagd wordt naar hun toestand. ,,Vaak verwarren mensen een flinke verkoudheid met griep.”

Griep

Griep kan gevaarlijk zijn. Het virus veroorzaakt onder meer

 • koorts
 • benauwdheid
 • hoesten
 • plotselinge hoofdpijn
 • pijn op de borst.
 • Kwetsbare mensen, zoals ouderen en jonge kinderen, kunnen eraan overlijden.

De Grote Griepmeting is een aanvulling op de griepmeter van het Nivel. Daar worden alle griepgevallen die zich bij de huisarts melden geregistreerd. Koppeschaar: ,,Maar in Nederland gaat slechts 1 op de 5 mensen met griep naar de dokter. Daarom proberen wij de griep op deze manier in kaart te brengen.”

About Redactie

Gezondheid & Co is een co-productie van de redactie van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep.

Comments

 1. Ik heb inmiddels al een week de griep, en heftig ook. Zo erg als nu heb ik de griep al jaren niet gehad. Hoge koorts, vreselijke hoofdpijn, hoesten en vreselijk verkouden.

 2. Het maakt mij niet bang,stevige wandelingen maken buitenlucht is goed , goed eten veel groenten en fruit !!!

  • Tja, daar is een virus helemaal niet bang voor… Als je het hebt, dan heb je het. Ongeacht ladingen wandelingen en/of fruit.

   • Dat klopt. Je hoeft niet bang te zijn want als je het krijgt moet je gewoon rekening houden met een lange herstelperiode. Niets aan te doen en uitzitten. Groente en fruit is altijd goed, helaas kan dat deze griep niet zoveel deren, maar het zal ongetwijfeld een beetje helpen. Ik ben zelf nu 6 weken verder en begin langzamerhand weer wat energie te hebben..kleine beetjes per keer. Ik heb me suf gewandeld, en “gejuiced’ en super gezond gegeten. Veel supplementen extra geslikt, o.a. D. (in Nederland zijn de adh waardes te laag) Homeopathie, Elke dag Yoga, gewandeld, gefitnessed, heb alles gedaan waarvan ik dacht dat het mijn herstel zou bespoedigen. Het is moeilijk te zeggen of dit gewerkt heeft of niet want 6 weken is een erg lange tijd. het devies is inderdaad, zoals anderen ook geschreven hebben: Rust, en ziek zoveel mogelijk uit! Want het klopt dat je allerlei bijverschijnselen kán krijgen als je dat niet doet. Voorhoofdsholte ontstekingen, longontstekingen, terugkerende koorts…ik heb het hier allemaal al gelezen. Ikzelf heb nog steeds opgezette amandelen en pijnlijke keel.

    Voor mij was de eerste week de acute fase, een dag of 4 koorts, maar daarna kwam eigenlijk pas de klap en was de overweldigende vermoeidheid een enorme aanslag op mijn gemoed. Ben zelfs behoorlijk angstig geworden in die periode omdat het zo uitzichtloos lijkt. En bang worden werkt niet erg mee aan je herstel…dus..blijf rustig, doe wat je kan, ziek zo goed mogelijk uit, stay calm and don’t panic. 🙂 Het gaat over!

    • Dhyan, wat herkenbaar! Vooral de angst. Angst dat je je nooit meer ‘normaal’ gaat voelen. Je raakt gewoon het vertrouwen in je lichaam kwijt. En inderdaad, angst helpt je niet om je beter te voelen. Je slaapt er bijvoorbeeld slechter door. Niet handig…

     • Yep! Ik slaap zelf al een week of 3 erg slecht vanwege het gepieker en nee, dat is niet handig inderdaad. Maar soms lastig om te stoppen…het helpt me wel te lezen dat anderen dit ook ondergaan..en er ook overheen komen. Ik zou dolgraag weer mezelf willen zijn, energie hebben, normale dingen doen zonder snel moe te worden. denk dat het gewoon nog eventjes nodig heeft het herstel. Maar mén! heb echt nog nooit zo’n griep gehad waarbij de symptomen ook weer terugkomen. Nogmaals beterschap en sterkte daar ook!

     • Ik heb het inmiddels al 2 x gehad. Je knapt weer op en dan krijg je het weer. Ja ik werd er ook angstig van. Geen vertrouwen in je eigen lichaam. Echt alles gedaan om gezond te blijven. Nu moet ik het maar over me heen laten komen. Sterkte allemaal.

    • Ik lig ook al 2 weken met hoge koorts in bed en ben van ff lopen vanaf mijn bed nnaar het toilet doodop . Echt om moedeloos van te worden. Mijn hele lichaam doet zeer . Ik hoop op een ochtend wakker te worden uit deze nachtmerrie … iedereen heel veel sterkte. …

     • Ook hier zijn we overvallen door de Griep, longontsteking gehad en nu voorhoofd en bijholte onsteking al 16 dagen.
      oudste zoon al 5 weken ziek, manlief hoest zich kapot.
      jongste zoon ziekte van pfeiffer gehad 2 weken griep, en nog hoesten keelpijn,
      vreselijk moe en depri word je ervan.
      iedereen sterkte!

     • Wat fijn om dit te lezen! Ben nl nooit ziek en nu net klaar m anti biotica kuur v 10 dagen maar ben nog zo belabberd.. En vreselijk moee… Lig ook al nachten lang te piekeren en verlies het vertrouwen in mijn lichaam. Dus fijn om te horen dat het ‘normaal’ is en we snel weer met zijn allen vd zomer kunnen gaan genieten! Heel veel sterkte iedereen!! Liefs, isabelle

    • Dank je wel voor jr verhaal ben hartpatiënt en heb in okt mij 2e bypass operatie ondergaan ..

     Groet Marco loop sinds 1maart te sukkelen eerst inderdaad 5 dagen koorts daarna begint het pas nu in de fase dat echt niks gaat moe moe moe geen energie goed om te lezen dat dit normaal is bij deze griep. Begon mij al weer zorgen te maken dit terwijl de H.A 2x bloed heeft gecontroleerd en long foto gemaakt uitslag was goed maar je lichaam zegt anders zal dus geduld moeten hebben

     • Hallo Marco, Vervelend te lezen dat je deze griep ook hebt. Ook ik ben net weer bij de H.A. geweest en die wist me te vertellen dat hij veel terugkerende patiënten heeft van deze griep, sommige mensen zijn zelfs tijdelijk gestopt met werken. vermoeidheid is 1 van de genoemde klachten als ook terugkerende verkoudheden. Ik ben 3 weken geleden begonnen aan hoge dosering b12, magnesium, zink en veel vitamine C. (bruistabletten 3 x daags 1000 mg) moet zeggen dat ik me nog steeds niet helemaal fit voel, maar wel ietsje beter, fitter in mijn hoofd en net iets meer energie om mijn dagelijkse dingen te doen. En niet meer aangestoken door de zieke mensen om me heen. Het gaat dus over maar rust is echt belangrijk, en goede vitamines. (weet niet wat je wel of niet mag hebben bij hartkwalen, maar dat zou je eens uit kunnen zoeken misschien) Ik heb zelf het gevoel dat die supplementen net even die boost geven om je immuunsysteem weer op de rails te krijgen. Ben dus voor het eerst in bijna 9 weken een beetje hoopvol dat er een goed vooruitzicht is en er een eind aan deze rotgriep komt! Dat wilde ik je nog even meegeven, hoop dat je snel hersteld!

    • Super bedankt! Had deze reacties echt even nodig! Heb me nog nooit zo beroerd gevoeld. Koorts hoesten keelpijn en nu mn holtes en oren en de enorme vermoeidheid! Mijn man zei me gister dat ie me nog nooit zo lang heeft zien liggen! En dat toch na 22 jaar samen zijn. Vannacht ook weer uit bed geweest van het gepieker, zo blij om te lezen dat het normaal is en jullie ook angstig zijn en het wel goed komt met ons☺️Heel veel beterschap!! En een zeer spoedig herstel van ons allemaal! Liefs, isabelle

     • hier ook al weken niet lekker voelen hoesten proesten keelpijn dit al de tweede keer dit jaar gisteren naar huisarts geweest bloed laten prikken om te kijken of het een longontsteking was ,had hoge hartslag dat voor komt bij een virus en dood en doodmoe zijn …arts zij gezond eten veel drinken en goed fruit eten en uitzieken ….nou voor iedereen spoedig herstel

    • Oh wat herkenbaar ik gen 2 weken geleden flink ziek geweest idd keelontsteking voorhoofdsholte ontsteking, koorts en hoesten. Door de drukte met paracetamol overeind gebleven maar nu 2 weken later moe moe moe spierpijn op mn schouderbladen en pijn op de borstspieren word er helemaal niet goed va n ik ga ook vanalles in mn hoofd halen… bah

 3. ja we zien het wel het is zo als het is ik maak me er niet druk om,maar mijn dochter werkt in een supermarkt en komt in aanraking met veel mensen,dus dat is wel iets om rekening mee te houden en goed eten is heel belangrijk,groente en fruit en buiten zijn.en je eigen hygiene in acht houden.vaker handen wassen,niet in het openbaar niezen,zakdoek weg
  gooien na een keer gebruik,meer kun je niet.

 4. Nog nooit zo ziek geweest van de griep die al drie dagen duurt met verschrikkelijk pijn in mijn lichaam

 5. Hoi allemaal ben niet verkouden beetje keelpijn maar vreselijke spierpijn overal en duizelig bah happy new year,herkent dit iemand voel me ziek maar niet verkouden

 6. Lig nu voor de vierde dag in bed met koorts, constant hoofdpijn en af en toe misselijk. Vooral de hoofdpijn is zeer irritant. Ben niet verkouden.

 7. Ik heb ook de griep 3 weken al.
  Koorts . hoesten.pijn op de borst. Benauwd. Overgeven zowel voedsel als slijm.

 8. Eerst mijn man en nu ik. Voel me belabberd, koorts hoofdpijn maar nog erger die zenuwpijn over mijn hele lijf. Hardnekkig virus 🙁

 9. Een week koorts (eerste dag kerstvakantie)langzaam neemt het hoesten wat af nu weer twee weken aan het werk nog wel moe en spierpijn nu begint het weer droge hoest zere keel opgezette slijmvliezen mijn vrouw begon dag eerder die knapt wel weer op
  dochter 15 was er met 3 weken wel weer bij hoest nog wel s nachts
  niet een (griepje)

 10. Dit is geen gein, heb het ook ribben doen zeer savonds is het hoesten zo erg dat ik bijna moet overgeven.. Steken naar mijn oren en hoofd

 11. Deur op slot en binnenblijven. Jeetje..wat een vreselijke griep. Ben hartpatiënt. De angst slaat me nu al om het hart. Ga voor 2 weken tegelijk boodschappen doen, zodra de winkels opengaan. Verder zoveel mogelijk uit winkels blijven als het niet dringend nodig is. Handen vaak wassen en veel wandelen. Voorkomen kun je het nooit helemaal. Maar opzoeken hoeft ook niet. Ruimtes met veel mensen vermijden. ( kan uiteraard alleen als je werk dat toelaat)
  Eenieder een gezond 2015 toegewenst.
  Liefs..Bettie.

  • Marijke Gotink says:

   Het kan helpen om echinaforce te gebruiken. dat is een plantaardig middel dat de weerstand verhoogt. Dat middel kun je de hele winter preventief gebruiken, bv een maal per dag.
   Ben je eenmaal ziek dan zijn infludo of nysileen ook prima middelen die je helpen om sneller op te knappen. Deze middelen onderdrukken de symptomen niet, zoals paracetamol, maar ze helpen je er makkelijker doorheen. Beterschap, Marijke

 12. Man ik heb het zelf ook hoest ik heb Hoofdpijn kortst maar het is L weer bijna weg maar ik hoest Leen maar nog

 13. Ik heb vanaf 28 dec. de griep. Kreeg van de huisarts niks, moest maar uitzieken. Dus zelf maar hoestdrank voor vastzittende hoest gehaald, oordruppels en neusspray en paracetamol geslikt. Deze week weer 5 uur gaan werken maar chef heeft me wel gematst. Eerst had ik vreselijke hoestbuien, oorpijn, zere ribben en pijnscheuten en moe en koorts, voelde me net een zombie. Had gelukkig nog wel wat eetlust. Vorig week maandag dacht ik dat ik wel wat redelijk was opgeknapt, toen kondigde griep 2 zich aan (dus thuis zitten helpt niet, komt zo ook aanwaaien). Een dag aan het racen geweest naar het toilet en vreselijk beroerd en ja ook weer koorts. Nu nog moe en zere oren, hoestbuien zijn bijna weg. En ja hoofdpijn dat heb ik bijna nooit, maar nu ook gehad terwijl ik gewoon niks deed. Echt geen leuke griep en duurt vreselijk lang.

  • Wat dag je van 7 weken ziek geweest! Ik ben zelfs 6 weken niet gaan werken.

   • Ja helemaal mee eens ben nu zelf voor de vierde week thuis en nog steeds erg moe en suf, wandelingetje naar de wc en al erg bekaf zijn hoop dat het een beetje beter gaat van de week net nieuwe baan dus baal flink

   • jopy schonewille says:

    ik lees net je stukje over griep op internet 7 weken is wel lang ik heb het nu 4 weken ziekte verschijnselen zijn weg maar nog steeds verhoging waar ik mij niet lekker van voel hoe was dat bij u? herkent u iets

  • Hoi ik ben Janne en ik zit d’r nog maar 3 dagen aan maar als ik hoor wat er allemaal nog komt ga ik al janken heb vanaf december 2014 oorontsteking gehad en tot 7 maanden later. Ik dacht yes eindelijk voorbei. Maar nee komt er dit aan mijn klachten zijn druk op m’n oren en af en toe steken, neus verstopt keel opgezwollen denk ik, heb last van m’n rug en eet weinig ook heb ik een hele vieze smaak in m’n mond waar je van kan overgeven en dat nu 3 dagen ik word d’r helemaal gek van.

 14. Ik ben nu twaalf dagen met griep bezig…hakt er enorm in. Ontzettend malaise gevoel. Bizar is dat ik nooit spierpijn of koorts heb. Ook geen loopneus en zo. Maar ongelooflijk K.T. Gisteren vanaf 17.00 een opleving..hiep hiep hoera, Wat boodschappen gedaan, opruimen,weer hobbies doen…Maar na 12-00 vanmiddag weer helemaal hopeloos. MALAISE..Lees hier net dat iemand al 5 weken (!!!) ermee bezig is….Moet er niet aan denken. ga maar naar bed zo denk ik, weet het ook niet meer. Dat er toch gvd helemaal niks aan griep te doen is. Belde de dokter…”uitzieken..”Had zin om hem op zijn bek t e slaan…Uitzieken..En O…al die paracetamol gebruikers: paracetamol houdt het virus in stand en verlengt de ziekte , ook al voel je je er af en toe beter bij.!!! Volgend jaar ga ik overwinteren ergens in zfrankrijk,portugal of zo. Dit is de derde keer achter elkaar dat ik in januari zo beroerd ben.

  • Frans ik lees net jou verhaal zeg, ik loop nu al te steigeren van ellende.
   5 weken is enorm lang, en wat een waardeloze dokter zeg. De mijne ga gelijk Amoxilline 500mg en 3 x per dag. En dan nog loop ik te schuimbekken van het hoesten. Nou en overwinteren kun je beter in Fuengarola doen Zuid Spanje 😉 Wij doen met je mee 🙂

   • Antibiotica werkt ook alleen bij een bacteriële infectie, niet bij een virus. Neem aan dat de dokter dan bij je vermoed dat er een bacteriële infectie bovenop is gekomen of dat het preventief gegeven wordt. Verwacht er niet beter van te worden. 😉

    Overigens denk ik dat er verschillende griepjes rond dwarrelen. De ene is weg en daar komt de volgende verkoudheid/griep weer. Zie het bij vele mensen.

  • Nou naar Zuid Frankrijk gaan heeft helaas geen zin.Ook hier heel veel zieken.Zelf oom griep en 3 weken longontsteking gehad en blijf maar heel moe en duizelig en weinigveetlust ed.Zit ook al 5 weken ziek thuis..ze hebben me zelfs 4 dagen opgenomen in ziekenhuis om te kijken of het hersenvliesontsteking is of iets neuroligisch vanwege mijn duizeligheid,instabiluteit en wazig zien..

 15. Hallo mensen ik heb de griep inmiddels al 4 a 5 weken net voor de kerst koorts heb ik niet meer maar wel de andere klachten en de bijholten willen niet ophouden
  daarbij nu ook buikpijn (te lang gewacht? morgen naar de dokter

  • Hoi beste mensen ik vind het een drama nu twee weken aan de gang hoesten,dizzy en doodmoe steeds denk ik het gaat wel weer maar na iets te hebben gedaan doodmoe,het zweet breekt me uit eetlust ho maar en zo duizelig herkent iemand die duizeligheid begin me echt zorgen te maken wanneer houd het op,mijn oogkassen doe zo zeer en het licht is te fel beterschap lieve mensen echt balen dit bah x

 16. Ik ben er nu een maand mee bezig….Nog nooit meegemaakt. In die maand een dag of twee minder naar geweest”. Heb ook het gevoel dat ik een tweede griep heb opgelopen zoals hierboven beschreven. Was het eerst malaise nu is het ontzettend moe en slap.Veel slapen helpt niet. Dan slaap ik een uur in de middag en denk “zo..boven Jan..”,Mooi niet ,na een kwartier voel je je weer belabberd.En die griepprik? Nooit meer. Sinds ik die neem , ben ik elk jaar goed ziek.

 17. Twee weken geleden begon het bij mij…. ik heb een paar nachten wakker gelegen van het hoesten, maar verder geen koorts o.i.d. . Het was vrij snel weer over, geen gehoest meer, maar wel twee weken last van benauwdheid. Ik kon toen gewoon naar buiten en de dingen doen die ik wilde doen. Het gekke is dus dat ik nu al een paar dagen zware griepverschijnselen begin te vertonen. Hoge koorts, rillingen, vreselijke hoofdpijn, nare koortsdromen. Weet iemand hoe dit kan? Kan het hetzelfde virus zijn of zijn het er twee verschillende geweest? Mijn moeder heeft hetzelfde ‘traject’ doorlopen (ze begint zich net weer beter te voelen gelukkig) Alvast bedankt en heel veel beterschap allemaal!

 18. Pfff mensen die er 5 of meer weken last van hebben

 19. Dat ik me nog steeds niet lekker voel en me longen uit me lijf hoest. Dit vindt ik zwaarder dan een open hart operatie.

 20. Allemaal heel herkenbaar. Al ziek vanaf half december. Eind januari dacht ik dat het wel weer ging. Een kleine drie weken later lig ik weer in bed. Ben nog nooit zo ziek geweest van een griep. Ik ga volgende jaar met Frans en iedereen die wil overwinteren in Zuid Spanje. Wanhopig wordt ik ervan. Als of ik nooit meer beter ga worden.

  • Het is een virusinfectie! Die zit ook lekker te zonnen (en te zieken) in Spanje en omstreken.
   Het enige dat enigszins helpt is totale isolatie, om besmetting te voorkomen. Maar dat is niet te doen. Want zelfs al kom je je huis niet uit (terwijl je je nog gezond voelt) en laat je iemand anders je boodschappen halen, als iemand in de buurt ervan geniest heeft, kun je al het haasje zijn.
   Frans (eerste met ‘volgend jaar in Spanje’), het is onzin overigens dat je van paracetamol langer ziek blijft, ’t is maar gewoon een pijnstiller hoor. Zielig voor de mensen, die dat denken en zichzelf daardoor meer pijn laten ondergaan. Naar als ze andere mensen zulke onzin aanpraten, die zich daardoor ook ellendiger moeten voelen.

   • Marieke@ Als je nu eerst eens je laat informeren over paracetamol, dan mag je meepraten. Het is niet iets wat ik verzin, maar heb gelezen in meerdere artikels.

 21. Ook voor mij allemaal zeer herkenbaar.Ik ben 56 jaar en mijn hele leven nog nooit zo’n zware griep gehad als deze.
  Ik ben nu 5 weken thuis.
  Van die 5 weken heb ik 3 weken beneden op de bank gelegen om te zorgen dat de rest van mijn gezin wel goed kon slapen,zo’n zware hoestbuien had ik.Ook 3 weken niet geslapen.
  Het was zo erg dat ik tot 2 keer mijn longen heb laten testen omdat ik bang was voor longonsteking.Dit was het gelukkig net niet.
  Ik gebruik nu nog steeds op recept v.d. arts codeine tabletten om het hoesten te onderdrukken.
  Wat nu ook speelt:Mijn conditie is nu 0,0% geworden.
  Ik ga eerst mijn weer wat conditie trainingen doen voordat ik aan het werk ga.

  • danni lowinski says:

   Ik zelfs vandaag de zware griep gekregen de hele dag zware hoofd pijn duizelig en ligt in het hoofd en zware misselijk en weer warm en kouden hebben gevoel van dat je een harde bal elke keer tegen je hoofd slaat echt vervelend eerst je gezondheid voor maar. Dan pas werken nu goed herstellen ervan

 22. Oh jee wat een leed allemaal, ik zat te googlen op hoe herstel ik snel na een griep en toen las ik dit allemaal. Ik heb nu 5 dagen griep jeetje alsof ik een msrathon heb gelopen. Alles doet zeer, hoest me een ongeluk en dat begint behoorlijk pijn te doen na een dag of 5 (gelukkig geen 5 weken).

  Beterschap iedereen die dit fijne virus mag krijgen.

  p.s. ik slaap en drink alleen maar en neem bewust geen medicijnen, die remmen alleen maar je herstel.

 23. Ik ben al 6 dagen ziek. Is dat goed?

  • Ik heb sinds vorige week ook griep. Sinds twee dagen geen koorts meer, maar voel me lichamelijk bijna slechter dan toen ik nog griepverschijnselen had. Ben moe en slap, heb spierpijnen, geen energie, ben misselijk en heb last van mijn buik. Na lezen van bovenstaande verhalen ben ik bang dat opknappen nog wel even duurt…

 24. Nog steeds ziek. Eergisteren huisarts gebeld. Neem maar twee paracetamol. Dit doe ik al vijf keer per dag en helpt niets. Inmiddels al een week niet in de diepe slaap gekomen,waardoor mijn hoofd over belast is en ik alleen maar zieker word. Gisteren van mijn virendin diazepam/oxozepam gekregen. Eindelijk heb ik vannacht, ondanks meerdere keren wakker, goed geslapen. Mijn hoofd is daardoor wat helderder. Voel me niet meer zo wanhopig. Kan nog geen tien minuten uit bed want dan komt er weer een golf shit gevoel over me heen en breekt het zweet me uit. Dus vandaag weer de huisarts gebeld om te vragen of ze me diazepam wil voor schrijven. Nee dat geven we niet bij griep. Komt u maar naar het spreekuur. Kan niet eens op mijn benen staan. De telefoonverbinding maar verbroken. Bel nooit de huisarts en als je dan belt wordt je niet serieus genomen en afgepoeierd. Wat moet ik doen om gehoord te worden. Dat t er nu omgaat dat ik iets krijg zodat ik goed kan slapen dan kan ik daarna wel van die griep herstellen.

  • Hoi Cilia, Ik heb een vergelijkbaar verhaal. Begin Januari kreeg ik griep, was snel over, daarna een buikgriep een week later. Toen ik dacht dat alles over was kreeg ik 20 Januari een flinke verkoudheid en 2 weken later (begin Februari) brak die heftige griep los. Koorts, Rillen en overal pijn, geen gewone grieppijn alleen maar ook gemene steken in benen met name. Het duurde 5 dagen dat de koorts wat over was en ik wat rond kon sjouwen maar moe, doodmoe. Daarna een soort vreemde voorhoofdsholte ontsteking waarbij mijn gezicht ging opzetten en rode ogen( nog steeds) Nu is het inmiddels Maart, ben 3 keer bij de huisarts geweest en bij mij andersom: hij heeft juist oxazepam voorgeschreven omdat ik behoorlijk desperaat wordt van het ziek voelen, niet aanwezig kunnen zijn, doodmoe zijn, en nu sinds 3 dagen weer keelpijn. Er lijkt geen eind aan te komen aan deze vreselijke griep. Heb nog nooit zo’n zware griep gehad (en ook zo veel achter elkaar). Kan amper normaal functioneren, ook al gaat het elke dag ietsje beter maar super langzaam. Mijn vriend is ook nog steeds ziek en moe en minstens 8 mensen die ik ken zijn nog steeds moe van deze griep. Neem zoveel mogelijk rust, probeer ook kalm te blijven, (is in mijn geval lastig maar het moet) en neem extra vitamine D. Je kan gerust 1000 IE (25 Ug microgram) nemen. de waardes in Nederland zijn nml. te laag. Houd hoop, elke dag ietsje beter, maar doe als je kan zo rustig mogelijk met alles. Beterschap!

 25. jopy schonewille says:

  heb 4 weken geleden griep gekregen 2 kuren gehad ben wel opgeknapt erg benauwd gehad nu heb ik 4 weken later nog steeds verhoging en voel me daar niet lekker van wie herkent dit? arts zegt dat dit nog nasleep is van de griep hoesten pijn is over alleen nog verhoging wie oh wie heeft ook zo n ervaring en wat kun je hier aan doen

 26. Nou… hier ook al vanaf vrijdag ziek. Warm, koud, koorts, zweten, heel erg moe. Na het slapen lijkt het beter te gaan, maar dat is schijn helaas.
  Het lijkt niet minder te worden en heb er ook een kaakholte ontsteking bij.

  Hopelijk is het snel voorbij, maar volgens mijn ha kan het makkelijk 2 weken aan houden.

  Iedereen beterschap gewenst!

 27. vs in Heerenveen says:

  Bij mij begon het afgelopen zondagmiddag. Plotseling: koud, rillerig en hoge temperatuur en hoofdpijn. ’s avonds: ‘zwabberbenen en -armen’ en met 38,8 naar bed. Maandagochtend toch even naar werk gegaan (38,5)ivm cliënt-overdracht. ’s Middags alweer thuis, nog steeds hoge koorts, alle -letterlijk- alle spieren in mn lijf doen zeer. Moeite met lopen, etc. Nu ook af en toe stekende pijn in oren. Ik hoop dat dit niet te lang duurt.

 28. Ik ben nu al 7 weken ziek,, Meeste last van een Voorhoofdholte ontsteking die normaal bij mij 1 week weg is nu al 6 weken blijft hangen..

 29. Ik begon me op carnavalsmaandag steeds slechter te voelen en ook nog eens steeds meer keelpijn te krijgen. Die nacht uiteindelijk koorts gekregen en overal spierpijn. In de dagen erop kreeg ik ook last van hoesten en ontstoken ogen. Nu ben ik nog niet beter, ik hoest enorm, daardoor blijft mijn keel pijn doen en ik heb van die hoestbuien waardoor je gaat kokhalzen. Ik heb ook nog een enorme angst voor overgeven, dus dit is een nachtmerrie voor mij.

 30. hallo kan iemand mijn helpen aan een paarden middel voor de griep
  van artsen verwacht ik niet zoveel

 31. Bij mij begon het vorige week zondagnacht met een droge keel. Maandag hoge koorts en heel slecht gevoeld. Woensdag ging het beter en weer gewoon de deur uit gegaan. Gisteren ging ik mij weer slechter voelen maar redde het nog redelijk tot ik vanmiddag weer begon met niezen. Meestal heb ik maar 2 dagen last van een snotneus, nu komt het er al 5 dagen met bakken uit. Ik blijf snuiten. Sinds een uurtje voel ik mij lichamelijk helemaal slecht: pijn in buik en misselijk (ik slik al een week aardig wat slijm in waardoor ik mij ook niet goed voel) hopelijk voel ik mij snel beter. Niemand heeft tijd om zo lang ziek te zijn! Beterschap allemaal. Een kruik en gember thee moeten we het maar mee doen

  • Vreselijk, ik ben al vanaf 13 januari ziek, knapte op en nu begint het weer…ik zie het niet meer zitten en denk dat ik nooit meer beter zal worden. Ik ben zangeres van beroep en heb geen stem meer. Doodmoe, conditie weg, vreselijk.

 32. Heb allegische asma.
  Heb iedere keer de griep te pakken, zoveel achter elkaar heb ik het nog nooit gehad.
  Hooguit twee keer.
  Je hoes zo erg dat je longen er pijn van doen en dan ook nog benauwd erbij.
  Had antibiotica gekregen dat hielp niet, weer ziek en weer benauwd, kreegt pretnison
  Weer ziek en maar, blijven hoesten, keel pijn, overgeven Pff.
  Zo ga je weer naar he werk en dat twee dagen erna weer ziek.
  Mijn man hoest zo erg dat er hoofdpijn ervan krijgt en z,n longen.

 33. hilkeeitner says:

  Ik zie dat er al meer mensen heel lang last van hebben, ik dacht dat het over was, en nu begint het weer.
  Zo ongeveer sinds Oud en Nieuw ben ik er mee bezig, dit heb ik nog nooit meegemaakt.
  Ook alle symptomen zoals hierboven beschreven. Denk zelfs dat ik een longontsteking heb, even aankijken.
  Ik heb paracetamol, Strepsils Cool (dat lucht op) en Fluimucil, (dat werkt ook snel) gehaald vandaag.
  Verschrikkelijk moe, en ook iets heel raars, ontsteking aan allebei de achillespezen en allebei mijn ellebogen doen zeer.
  Ook hoofdpijn en steken in mijn oren.
  Geen honger, wel trek in vanillevla (soja) met kersen uit een potje, daar word ik dan nog een beetje vrolijk van.
  Zelfs mijn honden zijn onder de indruk.
  Heel veel beterschap iedereen.

  • Allereerst beterschap, misschien ben je zelfs inmiddels al beter? Ik heb zelf nu griep sinds 10-2, 4 weken en 3 dagen, waarvan de eerste 3 dagen doorgelopen met koorts. Ik kon weer een beetje lachen om te lezen waar je trek in had en dat zelfs de honden onder de indruk zijn (dat is wel gezellig ziek zijn met honden in huis, als je wel iemand hebt om ze dan ook voor je uit te laten…;-)
   Bij mij begon het met bronchitus plotseling, hele zere keel, koude rillingen, koorts, moe. Vooral de moeheid is extreem de 1e 2/3 weken is zelfs lezen al teveel. Tip: luisterboeken via app van de bieb is gratis. Nu vooral nog extreme moeheid (wachten tot de waterkoker klaar is, is al te vermoeiend om bij te blijven staan, ook douchen is een uitputtingsslag) tintelingen (waarbij het hele lichaam warm wordt soms en lichaam geeft kleine schokjes bij in slaap willen vallen), steken in armen en vooral benen, weer 38,1 vanmorgen. Gisteravond ineens steken onderin buik en ging soms rechts naar boven tot onder borst, en kreeg het weer heel warm, daar weer wakker van gelegen. Andere klachten afgelopen weken: hartkloppingen, steken in hart af en toe, m’n grote teen deed ineens heel zeer. Vanmorgen naar arts geweest, voor de zekerheid urine laten checken en bloed, ma. Kan ik bellen voor uitslag.

   • Bloeduitslag binnen, n.a.v. Dit onderzoek nu geprikt op pfeiffer en hepatitus, krijg vrijdag de uitslag. Inmiddels 5 weken ziek! Begin me wel ietsje beter te voelen maar lig nog steeds de hele dag plat. Ongelovelijk maar waar….

    • Uitslag binnen, niets, dus ’t is echt allemaal alleen vd griep inmiddels bijna 6 weken ziek en nog steeds steken in vooral bovenbenen en bovenarmen, en het gloeit af en toe, en tintelen, keelpijn, nog steeds hele dag op bed, met af en toe een kleine opleving, de verhoging is nu wel weg.

     • Herkenbaar Socio! Ik zit in mijn zevende week en het schiet allemaal niet op. Weer keelpijn, weer hoesten, loopneus, weer nekpijn (als tijdens de eerste week) weer hoofdpijn, Moe, doodmoe, niet kunnen concentreren, niet goed kunnen lezen. Dingen uit mijn handen laten vallen, vergeetachtig. Ik heb ook een bloedonderzoek laten doen 3 weken terug, kwam ook niets uit. Ik ben voor de zekerheid aan een B12 kuur begonnen, neem extra zink, 3000 mg vit. C per dag, extra D, tot dusver lijkt niets te werken. Ik pieker dan ook nog erg, voel me gewoon mezelf niet meer sinds deze griep. Ben er helaas depressief van geworden, omdat je op een gegeven moment zo weinig verbetering ziet. Mijn partner kwakkelt ook nog steeds maar is wel beduidend beter dan ik al. het is geruststellend te weten dat meer er zo lang last van hebben…evengoed niet leuk voor ons allemaal. Nogmaals, beterschap iedereen!

     • Hallo Dhyan, beterschap voor jou en iedereen die dit leest! Ik ga nu ook de zevende week in. Ik herken het dingen uit je handen laten vallen, vanmorgen de vaatwasser uitgeruimd en er viel 6 x iets uit m’n handen, had daarvoor gedouchd maar wilde nog wat doen ook al sputterde m’n lichaam alweer tegen. Vergeetachtigheid heb ik ook en concenteren lukt ook nog niet, dus iets voor m’n werk of studie doen wil ook allemaal nog niet. Keelpijn komt en gaat ook telkens. Dus nu lig ik weer op de bank en m’n lichaam gloeit en steekt, sinds een aantal dagen nu ook in voeten en handen soms en verhoging is ook weer teruggekomen. Ik lig nog steeds de hele dag op de bank en af en toe ga ik tegen m’n lichaam in ff een boodschapje of hh karweitje doen, tot dat ik weer merk dat ik moet gaan liggen. Wat vervelend dat je er depri van wordt, misschien helpt het om dankbaar te zijn voor wat je nog wel kunt, of hebt…

 34. Tip:

  Theeglas, 1 uitgeperste citroen, flinke scheut cognac, scheut honing en kokend water.

  Drinken als thee.

  Werkt super.

  Ik heb dit gedaan voor het slapen en de volgende dag nog 3x gedaan en voelde me een heel stuk beter!!!

 35. Heb al 5 weken last van hoesten en slijm , alles geprobeerd , slijm gaat niet weg, nu sinds 4 dagen overgeven als ik n hapje eet , longen zijn schoon, zie het even niet meer zitten 🙁

 36. Onvoorstelbaar wat ik hier allemaal lees. Het is echt heftig! Ik ben al 4 weken niet op mijn werk geweest door deze vreselijke griep. Mijn nachten zijn een hel! Ik ben helemaal uit mijn ritme. Elke avond hoop ik dat ik me de volgende dag iets beter voel.. Ik moet ook vaak huilen, puur omdat ik er niet meer tegen kan me zo beroerd te voelen.
  Ik wens iedereen onwijs veel beterschap!

  • Ja dat huilen heb ik ook je voelt he zo machteloos!

   • Ik idem dito! je voelt je zo machteloos en moe en bij mij heeft het even mijn “normale wereld” op zijn kop gezet. Ben niet de oude. Nog steeds overigens…5 weken verder. de kunst is rustig te blijven en te vertrouwen dat het over gaat, alleen duurt het wat langer. Het probleem is dat je niet weet hoeveel langer! Ja..ik ken de wanhoop met deze griep, je wilt op een gegeven moment je normale leventje weer oppakken, ikzelf kan nog steeds maar op halve kracht, ben snel moe en mijn hoofd is nog steeds warrig van vermoeidheid. Ik wandel veel, fitness om aan te sterken, buitenlucht, gezond eten, goede multi vitamine, extra D etc. Elke dag een beetje beter zeg ik tegen mezelf.

 37. Hoorde vanmiddag ook van een meneer dat hij zo’n enorme griep gehad had. Hij was compleet gevloerd. Hij had ook een griepprik gehad maar dat had hem niets geholpen zij hij.

 38. Ik heb me 2 februari ziek gemeld met de griep. Een week later gevolgd door helse niersteenaanvallen. Na anderhalve week aan de morfine gezeten te hebben ontaardde het in een beginnende nierbekkenontsteking. Hup, 10 daagse AB kuur.Ben na 4 weken voor halve dagen gaan werken, omdat ik me zo schuldig voelde als ik thuis ben…
  Nu 2 weken weer volledig aan t werk maar ik voel me nog steeds slecht. Zoo lamlendig, heb t idee dat ik ook nog n bijholteontsteking heb opgelopen. Maar voor mij even geen AB meer. Helpt toch niet tegen holteontstekingen.
  Heb vanmiddag avonddienst, maar zie er als n berg tegenop. Pfff wat ben ik moe en zwak en zware benen etc

 39. Het is gruwelijk.Als ik het zo lees begin ik pas.Heb het sinds vorige week.En volgens mij nog weken te gaan.Ik wens iedereen van harte beterschap en hopen op snelle verdwijning van de Amerikaanse griep.

 40. Nu al 3 weken griep misselijk moe last op me borst en al me spieren doen pijn gisteren naar huis arts geweest die zij neem maar een paracetelmol wordt er gek van iedereen beterschap

 41. Heb het nu twee weken en voel me nog steeds vreselijk moe, heb een dicht oor, verkouden, ’s nachts keelpijn. Complete malaise. Je moet het goed uitzieken zegt men, anders komt het net zo hard weer terug…

 42. Zo’n vreemde griep nog nooit gehad. Al weet ik niet hoeveel weken mee bezig, sinds begin februari of zo. Steeds andere symptomen, die rustig na een paar weken weer terugkomen. Mijn zus, moeder, man en ik: allemaal in de lappenmand.
  ’t Begon met heftige spierpijn in het hele lijf en veel lucht opbouwen in maag-darm traject, diarree, veel zuur en daarvan nachten amper kunnen slapen. De een hoestte een beetje, de ander nieste een beetje, maar niet noemenswaardig. Ging echter weer over. Dus wij vonden die griep wel meevallen.
  Dan heftige hoofdpijn, algemene malaise (nergens energie voor), heel droge mond en droge ogen. Toch maar aan de strepsils, paracetamol, ibuprofen e.d.
  Plotseling een paar dagen lekker fit gevoeld, dus je denkt beter te zijn. Daarna weer zeer pijnlijke benen, waarvoor we zelfs pijnstillers slikken, en man erge buikpijn. Pijn in gewrichten nog daarbij. Slapen meer dan dat we wakker zijn. Er komt zo weer niets uit onze handen.
  Leve kant en klaar voer, want we hebben vaak beiden niet de kracht om te koken. We eten wel veel fruit tussendoor voor de vitamientjes. En als het even kan, werken we toch wat in de tuin, want de winter moet eruit geknipt en geharkt. Dus buitenlucht genoeg. Helaas komt het toch steeds in de ene of andere vorm weer terug.
  Maar door de berichten van anderen, voel ik me wat getroost. Kennelijk hoort het er allemaal bij en hoeven we ons geen echte zorgen te maken. Daarom schrijf ik ook mijn verhaal: om een ander gerust te stellen, dat het ‘normaal’ is bij dit nare virus.
  Heb alleen nog nergens gelezen wanneer het nou eens over gaat.

 43. Al twee weken bezig. Begon met de eerste dag een keelontsteking en een week lang snot en snot verkouden. Daarna erg hoesten, pijn in mijn ribben, hoofd, rug, borst, zelfs schouders erg pijnlijk bij de kleinste inademing. Felle steken in de zij, al vijf dagen koorts en voel me zo ellendig.Nog nooit zo’n vreselijke griep meegemaakt als deze. Ook erg emotioneel, omdat ik het zo zat ben. Wanneer komt hier een eind aan!? Gister nog t gevoel dat t de goede kant op ging, maar vandaag alweer ellende bleh! En die slijm bij t hoesten, waar komt t allemaal vandaan!? Ben veels te bang een longontsteking op te lopen weer. Veel beterschap mensen!!!!

  • Mijn man en ik (69 en 68jr) zijn al ruim een week ziek. Wat een waardeloze griep is dit. Al vaker in ons leven griep gehad, maar deze griep slaat alle records wat betreft ellende. Dagenlang hoge koorts, hoesten de longen uit ons lijf en snuiten wc rollen vol. Vreselijke spierpijnen en t gevoel alsof er ’n tractor over ons is heengereden. Misselijk en hoofdpijn. Als ik hoest lijkt het alsof ze met schuurpapier de binnenkant van mijn luchtpijp aan het afschuren zijn. Trekt door tot in mijn oren…. Noem alle ellende van griep maar op; wij kunnen overal ” ja” op zeggen…… Beterschap en sterkte allemaal!

 44. Ik weet niet of ik deze griepvirus heb. Heb sinds eergisteravond koortsaanvallen dus niet de hele dag. Pijn in mijn rug-boven. Ik begin te hoesten, voel me misselijk en moe. Soms heb ik ook pijnlijk gevoel aan mijn huid, armen en rug. Ben gister wel gaan werken omdat ik me een beetje beter voelde. Maar op het werk kreeg ik zweetaanvallen en was misselijk. Thuis gekomen 39,1 koorts. Nu is t weer ochtend en de kooris is weg. Hoesten en misselijk is wel aanwezig. Moeheid ook. Nu heb ik zo iets van…oh volgens mij gaat t aan mijn deur voorbij!

 45. Dit is om hopeloos van te worden. 5 weken geleden begon het met keelonsteking, daarna oogontsteking, toen kwam het hoesten dat 3 weken duurde en nu heb ik buikgriep en voel ik me helemaal lamlemdig.

 46. Al 3 weken op en aan grieperig. Begon met verstopte bijholtes. Kuur gehad maar niet t idee of die geholpen heeft. Paar dagen geleden weer opgeknapt dacht ik. Nou weer helemaal terugval. Droge hoest heesheid en slap en zweverig gevoel. Ook heb ik tinitus dus dat lijkt ook nog erger. Zoon van 16 ook al 3 weken aan t kwakkelen en nu ook weer terugval.
  Worden er gek van. Hopelijk wel beter de paasdagen in. En naar ons weekendje uit eind april. Op dit moment zie ik t zwaar in. Trouwens ook veel last van mijn nek en voorhoofd. Heb wel ventoline gehad vandaag.

 47. Ik heb het nu ook 6 weken ben 18 jaar hoesten is weg koorts misselijk en hoofdpijn is weg aleen nog zo veel pijn in handen polsen en benen bah wat een vreselijke griep

 48. Ben 46 jaar , ben al goed 8 weken ziek , eerst 5 weken vreselijk hoesten met taaislijm ,braken, kokhalzen, nu gaat het iedere week n beetje voorruit , ben nu 8 kilo afgevallen, heb nog steeds geen eetlust en last van misselijkheid , sinds n paar dagen geen koorts meer tijdens inspanning. Me huisarts zegt de zon moet komen dan word iedereen beter, nou laten we het hopen , wens iedereen beterschap.

 49. Ben sinds 5 februari aan het hoesten, de 17e februari aan het spugen en ben sinds die tjid ook van tijd tot tijd ook zo benauwd, dat ik echt naar adem snak. Zeer beangstigend, zeker de eerste keer. Ben twee weken thuis gebleven van mijn werk en sindsdien weer aan het werk. Gelukkig kan ik zelf mijn dagen invullen, dus gaat het niet, dan ga ik er weer vandoor. Het is vandaag de 8e april en nog steeds ben ik niet de “oude”. Ik blijf af en toe nog spugen na een hoestbui (fijn als je net in de auto zit om te vertrekken). Soms voel ik me ineens superberoerd en dan ineens gaat het ook weer. Heb 35 jaar geen griep meer gehad, dus ik ben er na deze wel weer klaar mee zeg. Wat een ellende. Ik heb in totaal zeker meer dan 600x overgegeven. Bakken slijm! Ik zat op een gegevens moment gewoon te appen in de spuugbak. Iedereen die er nog middenin zit, heel veel sterkte! Ik heb met jullie te doen!

 50. Begin december werd ik geveld door de griep, doodziek was ik, kon me niet ziekmelden, moest mijn vervanger inwerken omdat ik weg ging bij mijn werk, met de feestdagen had ik drie weken vrij, heerlijk dacht ik, maar heb me de feestdagen door moeten slepen, ben geen mens om ziek te zijn, dus ik ging gewoon door, pilletje erin en gaan, nieuwe baan in januari, kon moeilijk ziek beginnen…. het allerergste is dan die hoest een week lang, op de bank slapen om anderen de rust te gunnen, eind februari werd ik eindelijk wat beter, en twee weken later kwam het weer terug, na een week weer die vreselijke hoestbuien, weer op de bank, vijf nachten niet geslapen, je bent gebroken! Af en toe huilbuien omdat de angst je om de hart slaat, “ik ga toch niet dood aan een griepje?” zijn je gedachten soms. Kan nu zeggen dat ik me een stuk beter voel eindelijk (!!!) maar door al het hoesten ben ik nu al 10 dagen mijn stem kwijt, ook hier nu weer de angst of ik die ooit wel weer terug krijg. Heb een vriendin die al 8 weken haar stem kwijt is….. moet er niet aan denken! Ben echt nog nooit in mijn leven zo ziek geweest!!!!!!

 51. Net twee weken griep, maar ik vind het niet alleen maar negatief. Het voelt als tijdverlies, maar toch is wel eens goed compleet te worden stilgezet. Kom je eens echt tot rust. Op zich is dat best eens lekker in deze jaagmaatschappij. Blijkbaar is daar griep voor nodig!
  Gewoon de tijd ervoor nemen en de rest uitstellen. En de medicijnen niet als pepermuntjes eten, want daarvan wordt je weerstand lui. En niet te bang zijn, want het gaat echt wel over. Waarom zou herstel wel een paar dagen mogen duren en niet een paar weken!

  • Dat is ook wel zo..het is soms nodig even goed tot rust te komen, ben ik ook helemaal met je eens. Toch ben ik nu 10 weken verder en is het weer terug sinds eergisteren. is toch niet zo fijn…ik ben nu wel uitgerust:)

 52. Ik heb het voor de 2e keer met 3 weken ertussen! Word er moedeloos van

 53. Dacht dat ik de dans was ontsprongen. Tot ik me 3 wkn geleden erg moe begon te voelen. Vervolgens heftig hoesten (pijn in mn longen), koorts, hoofdpijn, duizelig. Gevolgd door diaree. Werd er gewoon bang van en dat voel ik me soms nog steeds, omdat met name de duizeligheid en moeheid zo lang aanhouden. Ook verdraag ik geen harde geluiden en ben ik snel emotioneel. Nu ben ik toch wel gevoelig van aard, maar dat lijkt nu alleen maar erger te worden. Ik herken het uitzichtloze gevoel wat sommigen hier beschrijven. Ik ben af en toe bang dat er in mn hoofd iets niet goed zit, vanwege de duizeligheid en moeheid, maar waarschijnnlijk zijn het vooral bijholte ontstekingen of iets dergelijks. Pfft, na 3 wkn heb ik er schoon genoeg van. Moet er niet aan denken dat het 10 wkn duurt. Afijn, het beste wat we kunnen dodn is accepteren zoals het is, dankbaar te zijn voor wat we wel kunnen en hebben en vertrouwen op genezing. Veel sterkte allemaal.

  • Hallo allemaal,
   Ik heb een vraag? Ik heb sinds een week voor de derde keer grieg in drie maanden. Het enige dat mij ongerust maakt is dat ik tijdens deze heel hevig hoest en ik kan mijn urine niet vasthouden. Ik nooit zoiets eerder mee gemaakt. Heeft iemand hierover informatie?
   Groeten
   Joice

   • Gewoon uitzieken iedereen heeft andere dymtomen ik heb nog veel druk op borst en Soms spierpijn Gr

    • Heb ik ook allemaal gehad. Ik ben nog steeds niet helemaal in orde. Blijf een raar hoestje houden en moet nog steeds af en toe overgeven. Maar inderdaad, als je erg moet hoesten is het moeilijk de boel dicht te houden beneden. Erg vervelend!

   • Wim Hoogendorp. says:

    De simpelste wijze om ons immuunsysteem te verbeteren is dagelijks vitamine C slikken.
    Dagdosering 60 mg x lichaamsgewicht in kg.
    Voorbeeld, ik weeg 70 kg. Dagbehoefte = 4200 mg. Of 4 x C1000.

 54. Het is verschrikkelijk hardnekkig. In januari de eerste griep gehad vervolgens maart weer de griep en dit uitte zich in een voorhoofdholteontsteking. Ik heb toen een antibioticakuur gekregen van de huisarts Vervolgens 6 weken verder en opnieuw verkouden. Ik blijf inderdaad ontzettend moe en wordt er nu ondertussen een beetje moedeloos van. En zeker omdat ik eigenlijk nooit ziek ben. Is dit herkenbaar voor deze griep?

 55. Heb ong 4 weken geleden griep gekregen met alles erop en eraan, hoesten, koorts, snotverkouden, hoofdpijn, voorhoofdsholteontsteking en vreselijke spierkrampen in vooral m’n benen. Zelfs m’n haren deden pijn!
  Nu na 4 weken nog steeds verkouden en heel moe. Na de minste inspanning moet ik een half uur uitrusten. Pffff je zou er ziek van worden.

 56. Ik ben vandaag precies 3 weken ziek. Het begon met een kriebel in mijn keel en inmiddels is de hele familie ook ziek. Mijn schoonmoeder al 3,5 week ziek zijn heeft zelfs geen smaak en ruik gehad. Heel veel vastzittende slijm in de longen en voorhoofd.
  Hopen dat het nu een keertje over is.

  • Hoi Angelika

   over gaat het zeker maar het kan echt wel even duren helaas.
   ik ben zelf op 1 maart ziek geworden en nu weken later is het zo goed als weg soms nog wel wat kriebelhoest en keelpijn verder gaat het beter. Deze griep heeft mij goed te pakken gehad net als velevop deze site.
   Neem vooral de tijd om te genezen want net als he denkt ik ben er vanaf kan alles weer was het bij mij elke x weer een terugslag, suc6 en Beterschap

   Groet Marcoo

 57. Begin januari een verkoudheid die overging in bijholteontsteking en vervolgens overging in griep!
  Koorts, opgezette lymfeklieren, keelpijn, hoesten, geen smaak, geen reuk, veel slijm in neus- en keelholten, hoofdpijn, spierpijn, gewichtsverlies en een algeheel malaise gevoel. Dit laatste duurt nu al 2 weken.
  Je kunt dus wel spreken van een langdurige griep en hij is ook nog zeer besmettelijk.
  Een deel van de familie waar we contact mee hebben is doorlopen ziek en herbesmetten elkaar.

  Hoe kom je hier vanaf?

 58. Inmiddels is het eind mei en ik ben de hele winter zonder zelfs maar een keer niezen doorgekomen. Sinds 5 dagen ontzettende hoofdpijn, ook in mijn nek, oorpijn, spierpijn, doodmoe en ellendig. Niet misselijk, maar ook geen behoefte aan eten. Ik kan niks, beweeg me de hele dag van bed naar bank en andersom. Ik ben zelden ziek, als het een keer gebeurt, dan ben ik met een dag of 2 wel weer op de been. Hier zit helemaal geen vooruitgang in! Ik zou mijn hoofd er het liefst af willen halen. Na het lezen van alle ellende hierboven voel ik me enigszins gesterkt en weet ik dat ik met 5 dagen nog niet hoef te mopperen. Ik ben echter niet verkouden (begin vandaag een beetje met een droog hoestje) en ik heb nauwelijks koorts, alleen heb ik het af en toe koud, Herkent iemand dit? En was het griepseizoen niet gewoon afgelopen? Veel sterke allemaal!

  • Hi allemaal, ik lees alle griep verhalen van 2015. Inmiddels is het 21-02-2016. Heb al een week griep, hoesten dus fluimucil gehaald.Wat kan een mens aan slijm ophoesten zeg! de spieren in mijn lijf gescheurd van het hoesten. Slechts 1 dag koorts gehad maar ben slap en behoorlijk benauwd geweest.ik heb nog een restje slijm maar lost dit vanzelf weer op? om nu weer aan fluimucil te beginnen? benauwdheid gaat wel goed ik ben alleen zo depressief en angstig geworden dat ik steeds dreig te hyperventileren Herkennen jullie dit? Ik ben een vrouw van 67, en woon alleen

 59. kimberley pex says:

  Sinds 2 weken heerst er weer fikse griep. Vooral erge hoofdpijn, neusverkouden, zwakte, en ook een ander soort griep ; braakneigingen en buikloop, heftige buikkrampen, en zwakte. Uitzieken, want ben je, denk je, iets hersteld, en ga je te vroeg naar buiten, dan komt die andere griep eroverheen. Deze griepsoorten zijn zéér vroeg, en dat komt door de falende griepspuiten van vorig jaar. De arts vertelde me dat vandaag. Dus eind september , na de hete zomer opeens 20 graden kouder, en nu 1 oktober ijskoude wind en knallende felle zon . Koude nachten. Er zijn nog mensen die zich overdag niet warm kleden, omdat de zon zo knalt. Opletten met dit weer.

  • Ik hoor altijd dat het niet aan je kleding ligt of je ziek word. Maar hier heeft de griep ook al weer toegeslagen bij mijn zoontje van 7. Pffff hoofdpijn. Spugen, koorts etc etc

 60. Marian van Wezel says:

  Ik lig al weken met griep in bed. Zware hoestbuien en keelverkoudheid. Neusverkoudheid en hoofdpijnen. Benauwdheid en dan geen eetlust wel veel drinken. Koorst heb ik ook al gehad is nu gelukkig niet meer. Maar inmiddels voel ik me zo slapjes van al deze klachten. Ik heb in het verleden kanker gehad. Bij een ander duurt zoiets kort en ik loop er altijd weer weken mee. Wat kan ik er nog meer tegen doen. Heb u nog tips zodat ik er toch nog weer beter ga voelen.

 61. Ik begon ook met griep net voor de Pasen. Kreeg na 10 dagen antibiotica. Kuur van 3 dagen. Leek te helpen. Maar door mn verminderde weerstand kreeg ik aambeien. Een met trombose. Met rust heb ik die laten genezen. Dus weer zo’n 10 dagen plat. Nu ben ik sinds een paar dagen weer wat aan de gang maar het lijkt wel of dr griep terugkomt. En een paar dagen geleden ook nog narigheid in de familie. Ik vind het wel fijn om te lezen dat het dus echt lang kan duren maar dat het toch een kwestie van uitzieken is. Ik ben trouwens wel begonnen met een kuur probiotica! Aanrader!
  Gedeelde smart ia halve smart! Beterschap aan ons allemaal!

Waar denk jij aan na het lezen van dit artikel?


Beatrixkinderziekenhuis

Benefietconcert Noord Nederlands Orkest voor Beatrix Kinderziekenhuis

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis organiseert in samenwerking met … [Lees verder...]

Artrose in knie

Artrose pijn bestrijden met kraakbeentransplantatie in knie

Drie noordelijke ziekenhuizen in Groningen en Hoogeveen experimenteren met operatietechnieken om kraakbeenproblemen in de knie te verhelpen. … Lees meer ...

,,Roken moet nog duurder worden”

Een meerderheid van de kiezers vindt dat de overheid de accijnzen op tabak moet verhogen om roken onder jongeren tegen te gaan. Alleen PVV-stemmers … Lees meer ...

links, linkshandig

Linkshandigen zijn niet creatiever, of zieker

Linkshandigen zijn niet creatiever of ongezonder dan rechtshandigen. Mensen zonder nadrukkelijke handvoorkeur, dus die zowel dingen links als rechts … Lees meer ...

plotse dood

Aanleg plotse dood sneller te vinden door nieuwe genentest UMCG

Plotse dood op jonge leeftijd is de meest dramatische uitkomst van een hartspierziekte. Tot nu toe kon bij ongeveer de helft van de patiënten met een … Lees meer ...

Alle peuters 2,5 tot 4 jaar naar kinderopvang

Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar kunnen voortaan naar de kinderopvang of peuterspeelzaal. De kinderen die nu niet gaan en waarvan de ouders geen … Lees meer ...

Bollenveld

Bevolkingsonderzoek naar risico’s landbouwgif

Mensen die in de buurt van bollenvelden, fruitboomgaarden en andere landbouwgronden wonen, kunnen volgend jaar een oproep voor een bevolkingsonderzoek … Lees meer ...

women-fist_2509597b

Stoer – Column Lyme Esmee Kamphuis

“Hoe gaat het met je?” “ Goed hoor!” of “Gaat wel…” antwoord ik. Hoe geef je antwoord op zo’n simpele vraag als het eigenlijk al heel lang niet goed … Lees meer ...

iomax, artrose, wegen, gewicht, dik, overgewicht, dieet, afvallen, eetstoornis, weegschaal

Nachtelijk licht leidt tot overgewicht door inactief bruin vet

Verstoring van het dag-nachtritme kan leiden tot overgewicht doordat bruin vet minder energie verbrandt als het 's nachts te licht is. Dat ontdekten … Lees meer ...

syndroom van Cockayne

Syndroom van Cockayne. Nieuwe therapie komt te laat voor Demi Teijn

De 11-jarige Demi Teijn uit Schiedam heeft de conditie van een 70-jarige vrouw. Ze lijdt aan het syndroom van Cockayne, waardoor haar lichaam in hoog … Lees meer ...

zorgverzekering, zorgpremie

Klant kritisch over zorgpolis.Topdrukte bij verzekeraars en vergelijkingssites

Vergelijkers en zorgverzekeraars worden rond de feestdagen overspoeld met vragen van consumenten over hun zorgpolis. Verzekerden zijn meer dan ooit … Lees meer ...

Tag description
%d bloggers liken dit: