Zorg

Te snel klaarkomen of pijn bij het vrijen: gratis hulpsite jongeren

De nieuwe website voor jongeren met een seksprobleem van Sense Noord is een groot succes. Met 170 jongeren in één maand tijd overtreft de website www.vrijfijn.nl alle verwachtingen.

Van die jongeren zijn honderd  in behandeling bij Sense Noord, waarin de GGD’s van Friesland, Groningen en Drenthe samenwerken. Zij krijgen, na het invullen van een intakeformulier, online advies, oefening en een mailwisseling. De hulp is gratis.

Jeugd

De gemiddelde leeftijd van de jongeren is twintig jaar. Iets meer meisjes en vrouwen (55 procent) hebben hulp gevraagd dan jongens en mannen.

Klaarkomen

Bijna de helft van de vrouwen geeft aan minimaal één seksueel probleem te hebben, dan 30 procent van de jongens. De meest jongens klagen over te snel klaarkomen, meisjes geven vooral aan dat ze last hebben van  pijn bij het vrijen.

Meer dan 4000 jongeren hebben de site bezocht sinds de lancering begin februari 2013. Vrijfijn.nl is de eerste website in Nederland waar jongeren online hulp krijgen voor hun seksuele problemen. Sense Noord werkt daarbij samen met het RIVM.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht