Well-being

Goede voornemens? Maak ze waar! – ontspannen met Mariska van Gennep

Bijna is het zover… 2015! We staan weer op de denkbeeldige drempel van 2014 naar 2015. En zoals zoveel mensen heb je vast een aantal goede voornemens. Maar als je dan halverwege het jaar bent, wat is er dan nog over van je goede voornemens?

vuurwerk

Vaak ben je dan allang (helaas ken ik het zelf maar al te goed) weer begonnen met snoepen, roken, drinken, je sport minder dan voorgenomen enzovoorts. Daarom heb ik hieronder een stappenplan voor je opgesteld, die ook voor jou kan werken, zodat je je voornemens misschien dit jaar wel of langer kunt volhouden!

schrijven

  1. Schrijf je goede voornemens op. Allemaal, maakt niet uit in welke volgorde.
  2. Haal er maximaal 10 uit en zet ze in volgorde van belangrijkheid voor jou.
  3. Neem de nummers 1, 2 en 3 en schrijf deze op een nieuw vel papier groot op. Je kunt er meer opschrijven, ik adviseer niet te veel, hoe meer je wilt volhouden, hoe moeilijker het vaak is. En je kunt natuurlijk eerst bijvoorbeeld gaan sporten, hou je dit een maand vol, dat je dan weer een nieuw voornemen erbij pakt.
  4. Plak er plaatjes bij, zodat je voor je ziet wat je voornemen is.
  5. Hang dit vel papier op een plek die je elke dag ziet (op de kamerdeur/in de wc, boven je bed, verzin het maar).
  6. Kijk er elke dag naar, zodat je het goed laat inwerken.
  7. Hou je het niet vol en smokkel je een dag? Wees niet boos, begin de volgende dag gewoon waar je gebleven was. Hou je het vol, complimenteer jezelf en geef jezelf af en toe een cadeautje, dit stimuleert je nog beter om het langer vol te houden!

lief

Ik weet het, bovenstaande heeft niet heel veel met mediteren te maken. En toch ook weer wel. Want ik geef in bovenstaande aan om niet boos te worden, aardig voor jezelf te zijn en gewoon verder te gaan waar je gebleven bent. Allemaal tips die je ook in de meditatie tegenkomt. Wees lief voor jezelf; ben je afgeleid, start dan weer waar je gebleven bent en lukt het een dagje niet, begin de volgende dag met goede moed.

Graag wil ik jullie veel succes met de goede voornemens wensen en natuurlijk een meditatief en ontspannen 2015! Lieve groet, Mariska

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht